Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lelystad, 20 november 2002

FORNIX VERHOOGT NOGMAALS WINSTPROGNOSE

Gezien de verdere verbetering van de resultaten in de afgelopen periode heeft Fornix BioSciences N.V. besloten haar al eerder afgegeven winstprognoses voor het boekjaar 2002 te verhogen tot een verwachte groei van de nettowinst van minimaal 75% ten opzichte van het boekjaar 2001, waarin de nettowinst was uitgekomen op ruim ¤ 1,8 miljoen. Ook bij deze laatste prognose is rekening gehouden met een verdere toename van de investeringen in biotechnologisch onderzoek.

Bij de publicatie van de jaarresultaten over 2001, op 15 maart 2002, heeft Fornix een eerste prognose voor de ontwikkeling van de nettowinst voor 2002 afgegeven, die uitkwam op een toename van meer dan 40% ten opzichte van de nettowinst in 2001.

Bij publicatie van de halfjaarcijfers op 12 augustus jl. heeft de onderneming haar winstverwachting over het boekjaar 2002 verhoogd van een winststijging van 40% naar een winststijging van ruim 60 procent ten opzichte van het boekjaar 2001.

Profiel Fornix BioSciences N.V.

Fornix BioSciences N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, legt zich via vier divisies toe op biotechnologisch onderzoek, productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen en microbiologische producten, alsmede op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen. De positieve cashflow uit de winstgevende onderdelen financiert de BioTech divisie.

De vier divisies opereren via de werkmaatschappijen ARTU Biologicals Europe (productie en verkoop van allergeenproducten), Fornix Theranostics (ontwikkeling, marketing en verkoop van microbiologische producten), Fisher Farma (handel) en Fornix BioTech Holding (biotechnologisch onderzoek en ontwikkeling). ARTU Biologicals Europe concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen, Fornix Theranostics beweegt zich op het gebied van de microbiologische producten, Fisher Farma is gericht op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen, en Fornix BioTech Holding legt zich toe op biotechnologisch onderzoek. De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de officiële Markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.

Voor nadere informatie: Fornix BioSciences N.V.

Cees Bergman

Financieel Directeur

Tel. (0320) 26 77 99/ (06) 538.11.747

Website: www.fornix.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T