Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 20-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding met gewonde
LELYSTAD Een 78-jarige automobiliste uit Lelystad verleende dinsdagmiddag op de kruising van de Houtribdreef met de Oostranddreef geen voorrang aan een 42-jarige automobilist uit Lelystad. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanhouding na openlijke gewendpleging
ALMERE de politie heeft dinsdagmiddag op het Stationsplein drie mannen aangehouden. De mannen (19, 17 en 19, allen uit Almere) waren in de trein door iemand aangestoten, waarop zij zo boos werden, dat zij het slachtoffer uit de trein sleurden en deze vervolgens tegen hoofd en rug sloegen en schopten. Het slachtoffer is hierna weggelopen. Drie getuigen maakten melding van deze openlijke geweldpleging. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie van Almere verzoekt het slachtoffer dringend contact op de nemen.

Aanrijding dubbel onder invloed
Een 33-jarige automobiliste uit Lelystad reed dinsdagavond op de Runderweg tegen de achterzijde van de auto van haar 34-jarige echtgenoot, die voor de kruising met de Oostranddreef moest stoppen. De auto van de vrouw raakte zwaar beschadigd. Bij een blaastest bleken beide echtelieden onder invloed van alcohol te verkeren. Zij bliezen respectievelijk 290 en 325 ug/l (0,65 en 0,73 promille). Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Over de oplossing van een aantal autoinbraken in Lelystad volgt deze morgen een afzonderlijk bericht.

EO