WISSELWERK NEDERLAND

Mobilflex i.p.v. lease-auto

Wageningen-Een Smart voor dagelijks gebruik. Dertig dagen of meer per jaar een auto naar keuze; voor vakanties of uitstapjes. En tien of twintig dagen per jaar een NS Business Card voor gebruik van het openbaar vervoer. Een nieuw lease-concept dat werkgevers duizenden euro's per jaar laat besparen op de kosten van lease-auto's en de bijtelling voor de berijder met gemiddeld meer dan 50 procent vermindert.

Bedenker van dat concept is WisselWerk Nederland uit Wageningen. WisselWerk Nederland beoogt met diverse initiatieven de verkeersdruk te verminderen, reistijd terug te brengen, de kosten van vervoer terug te brengen en het milieu te sparen. Bijvoorbeeld door werknemers van baan te laten ruilen, waardoor het woon-werkverkeer wordt beperkt. En ook met het inzetten van de Wissel Car, voor zeer korte huurperioden. De nieuwe lease-vorm-'Mobilflex'- levert vooral financiële en milieutechnische voordelen.

,,Mobilflex is eigenlijk heel eenvoudig', zegt directeur Herman Dijkman van WisselWerk Nederland. De basis-auto is de Smart. Die kan gebruikt worden voor het woon-werkverkeer. Bij vakanties of uitstapjes kan een grotere auto naar keuze worden gebruikt. Bijvoorbeeld om de caravan te trekken. En voor stedentrips kan de lease-rijder beschikken over de NS Business Card. De berijder bepaald hoe het flexibele mobiliteitspakket er uit gaat zien.

Dat levert grote besparingen op. Voor werkgevers tussen de 3500 en 8500 euro per jaar; afhankelijk van het type auto. Voor de werknemer scheelt het ook duizenden euro's, want de bijtelling neemt met meer als de helft af. En de zeer lage CO2-uitstoot van de basis-auto ontziet het milieu.