Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Autokrakers aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werden twee mannen aangehouden nadat er een van hen had ingebroken in een auto. Omstreeks 03.30 uur zag een getuige twee mannen rondscharrelen bij autos welke stonden geparkeerd in de Simultaanstraat. De politie werd gewaarschuwd en trof in de omgeving twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven moment. De mannen, in de leeftijd van 18 en 22 jaar afkomstig Utrecht, werden aangehouden. Onderzoek wees uit dat drie autos waren opgebroken. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een autokraker aangehouden. Een getuige zag een 28-jarige man uit Utrecht inbreken in een auto die stond geparkeerd aan de Kanonstraat. De politie werd gewaarschuwd en zagen de Utrechter in de omgeving lopen. In de kleding van de man werd een radiofrontje, glassplinters en een twee schroevendraaiers aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 23.30 uur zag een bewakingsmedewerker dat een 32-jarige man een auto opbrak. De man werd door de beveiligingsmedewerker aangehouden. De politie werd gewaarschuwd en trof de Utrechter aan. Dit was de tweede keer op een dag dat hij werd aangehouden. Enkele uren voor de inbraak in een auto had hij namelijk een doos lego gestolen. De man werd ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT- Op dinsdagavond werd van 19.30 tot 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Koningsweg. In totaal moesten 54 automobilisten blazen en niemand hiervan had teveel gedronken.

Motor snel terug

UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee personen aangehouden welke bij een gestolen motorfiets stonden. Omstreeks 21.50 uur zagen surveillerende agenten een groep jongens staan bij een motor aan de Zebradreef. Toen de jongeren de agenten zagen, renden ze hard weg. Twee van hen, 17 en 18 jaar afkomstig uit Utrecht, konden worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de racemotor enkele uren eerder was gestolen vanaf de Zebradreef. Het duo is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Tasjesroof

UTRECHT- Op maandagavond raakte een vrouw gewond na een tasjesroof. Omstreeks 19.30 uur liep een 52-jarige vrouw uit Noordwijk aan Zee over het Wed. Plotseling werd haar tas, welke ze over haar schouder had hangen, van haar schouder afgerukt. De vrouw kwam ten val en brak hierbij haar schouder. De twee berovers renden vervolgens met de tas hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld; 0900-8844.