Ingezonden persbericht

(persbericht)

Ruim 100 professionals bezoeken de Sherry Tastings Sherry is een uitdaging voor de gastronomie

Op maandag 18 november vond in restaurant Les Trois Corbeaux (Château Sint Gerlach, Valkenburg) de derde Sherry Tasting plaats, die The Wine & Food Association organiseerde in het kader van November Sherrymaand. In aanwezigheid van het tijdschrift Chapeau! en de lokale televisie wist chef-kok Dave Minten de deelnemers te verrassen met een heerlijke lunch, waarvan de verschillende gerechten prachtig combineerden met uiteenlopende soorten sherry.

In totaal bezochten ruim 100 professionals uit de tophoreca de Sherry Tastings, die behalve bij Les Trois Corbeaux plaatsvonden bij Café Roux (Hotel The Grand, Amsterdam) en De Beukenhorst (Winterswijk). De enorme belangstelling, zowel onder de oudere coryfeeën en de jongere professionals, toonde aan dat sherry leeft in de restaurantsector en bij steeds meer restaurants een volwaardige plaats op de wijnkaart krijgt. De Sherry Tastings vonden plaats bij Café Roux (Hotel The Grand, Amsterdam), De Beukenhorst (Winterswijk) en Les Trois Corbeaux (Château Sint Gerlach, Valkenburg).

Voor veel deelnemers aan deze proeverijen betekende sherry - en dan hebben we het natuurlijk over de betere soorten Fino en Manzanilla en de VOS- en VORS-sherry's - een openbaring van de eerste orde. De grote diversiteit aan stijlen, geuraroma's, smaken en toepassingsmogelijkheden wekte vaak enthousiaste verbazing en vormde voor vrijwel alle deelnemers een stimulans om 'er zelf iets mee te gaan doen'. Boeiende discussies, voor zowel chefs, sommeliers als pers, en een levendige uitwisseling van ideeën waren het resultaat.
De sommeliers en chefs die reeds werken met sherry, bijvoorbeeld degenen die tijdens de Sherry Tastings een aantal prachtig combinaties presenteerden, geven te kennen dat sherry een ongekende uitdaging vormt en grensverleggend werkt. Proeven, uitproberen van combinaties, overleg met collega's - een totaal nieuwe, avontuurlijke gastronomische zoektocht dient zich aan die nog lang niet ten einde is...

Copa Jerez
Zowel de sherry-experimenten tijdens de Nationale Wijnweek, als de Sherry Tastings van november leverden een groot aantal kanshebbers op voor de Copa Jerez, de ultieme sherry-spijscompetitie. Tijdens Wine Professional, de vakbeurs in het Auditorium van de RAI, zal op maandag 6 januari bekendgemaakt worden welke restaurants er dit jaar in de prijzen zijn gevallen. Meer informatie over Wine Professional op proefschrift.nl

Proeverij top-sherry voor consumenten
Met inbegrip van de sherryproeverij op dinsdag 7 januari tijdens Wine Professional zijn er de afgelopen twee jaar 7 druk bezochte sherryproeverijen georganiseerd voor professionals, voor wie de eerste serieuze kennismaking met dit prachtige product vaak een ware eye-opener bleek te zijn.
In januari 2003 zal The Wine & Food Association een grootse proeverij met VOS- en VORS-sherry's organiseren voor consumenten. Meer hierover binnenkort op de websites proefschrift.nl en proefkrant.nl

(

Ingezonden persbericht