Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Orthodontist tien procent goedkoper

Demissionair minister De Geus verlaagt de tarieven van orthodontisten met tien procent. Beugels en controles worden hierdoor goedkoper.

Gisteren maakte de minister aan de Tweede Kamer bekend dat hij de tarieven van orthodontisten met tien procent laat verlagen door het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG).

De maximumtarieven voor orthodontisten zijn tot nu toe gebaseerd op een gemiddelde van drie stoelen per praktijk. Het ministerie vermoedde echter dat orthodontisten in de praktijk meer stoelen hadden, zodat zij meer ingrepen tegelijk konden plegen. Ook helpen assistentes vaak mee, maar werden hiervoor eveneens de orthodontistentarieven berekend.

Uit onderzoek in opdracht van de beroepsorganisatie van orthodontisten blijkt nu dat de praktijken gemiddeld vier stoelen hebben. De tariefsverlaging is tijdelijk tot 1 januari 2004. De Geus wacht verder onderzoek van de Economische Controle Dienst af voordat hij de definitieve tarieven vaststelt. Uitkomsten van dat onderzoek kunnen leiden tot verdere aanpassing van het tarief. Vorige week vrijdag kondigde De Geus prijsverlaging van geneesmiddelen aan.

Aanwijzing ex WTG inzake orthodontie 1. Aanwijzing ex WTG inzake orthodontie
Kamerstuk, 19-11-2002

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=18722 .