Politie Hollands Midden
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 november 2002


Fietsers rijden tegen elkaar Noordwijk
Een 70-jarige man uit Noordwijkerhout reed op dinsdag 19 november rond 10.45 uur op de kruising Northgodreef met de Duinwetering met zijn fiets tegen een hem inhalende 36-jarige fietser uit Noordwijk. De man sloeg op zijn fiets plotseling linksaf. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De Noordwijkerhouter is met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Hillegom
Op woensdag 20 november 2002 controleerde de politie op de Provincialeweg N207 een 61-jarige bestuurster uit Amsterdam. Na een ademanalyse te hebben voltooid op het bureau bleek de bestuurster een uitslag te hebben van 545 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurster is proces-verbaal opgemaakt en zij werd heengezonden met een rijverbod van 5 uren.

Straatroof Leiderdorp
Een 47-jarige vrouw uit Leiderdorp is op dinsdag 19 november rond 14.10 uur op de Santhorst het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende jongen op een fiets reed tegen de vrouw aan en rukte de portemonnee van mevrouw uit haar handen. Met nog twee andere jongens reed de straatrover snel weg in de richting van de Lokhorst. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding woninginbrekers Leiderdorp/Hoofddorp
Politie Hollands Midden heeft gisterenavond, 19 november om 19.00 uur, een 30-jarige man en een 29-jarige man, beiden uit Amsterdam, aangehouden in de Schipholtunnel op de rijksweg A4. De mannen hadden eerder die avond, rond 18.40 uur, in Leiderdorp op de Peppelschans een woninginbraak gepleegd, waarbij ze zijn betrapt door een buurman. De buurman hoorde gestommel in de woning naast hem en is gaan kijken. De inbrekers gingen er vandoor, waarna de buurman de inbrekers is achterna gegaan. Vervolgens ontstond in de auto van de verdachten een worsteling tussen de buurman en de verdachten. De buurman is op een gegeven moment weggegaan en de inbrekers reden met een vaart weg. Op de Rietschans, hoek Touwbaan, veroorzaakten zij een aanrijding met een personenauto waarbij de bestuurder gewond is geraakt. Hij is met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis is gebracht. De politie heeft de verdachten vervolgens via de provinciale weg 5 naar de A4 achtervolgd, en heeft hen in de Schipholtunnel in samenwerking met politie Kennermerland kunnen aanhouden. De Schipholtunnel is hiervoor korte tijd afgesloten geweest.

Inbraak in woning Leiden
Op dinsdag 19 november op klaarlichte dag werd er ingebroken in een woning aan de Touwslagersgang. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een laptop gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Gouda
Een 18-jarige jongen uit Gouda is op dinsdag 19 november rond 12.15 uur op de Naaierstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Twee nog onbekende jongens dwongen hem zijn mobiele telefoon af te geven. Daarbij gaven zij hem enkele klappen en bedreigden hem verbaal. Nadat het slachtoffer niet snel genoeg zijn telefoon afgaf, rukten ze deze uit zijn handen en gingen er in de richting van Achter de Vismarkt vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verdachten van mishandeling aangehouden Gouda
Politie treft hennepkwekerij aan
De politie heeft op dinsdag 19 november twee Gouwenaars van 22 en 30 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarige man uit Oudewater.
In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 november heeft er in een uitgaansgelegenheid in Gouda een vechtpartij plaatsgevonden waarbij het slachtoffer werd mishandeld. Het slachtoffer werd met letsel in het gezicht overgebracht naar het Groenehartziekenhuis. De politie heeft in de woning van de 30-jarige man tevens een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De goederen, onder andere assimulatielampen, afzuigers, een koolstoffilter en twee dompeltonnen en ongeveer 90 hennepplanten, zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Politie neemt 17 kilo vuurwerk inbeslag Gouda
De politie heeft op dinsdag 19 november in een woning aan de Roerdomstraat ruim 17 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en inbeslaggenomen. Na informatie heeft de politie een doorzoeking gedaan in de woning en de grote partij strijkers, drie Chineserollen (vijfduizendklappers) en twee pakketten siervuurwerk inbeslaggenomen. Tegen de 30-jarige bewoner wordt proces verbaal opgemaakt.

Diefstal woning Bodegraven
Op dinsdag 19 november 2002 tussen 08.15 uur en 19.00 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Buitenkerk. De toegang tot de woning werd verschaft door het open wrikken van een raam. Weggenomen werden sieraden en een paspoort.