Gemeente Groningen

dinsdag 19 november:
Meer samenhang in spelregels evenementen dinsdag 19 november:
Meer geld voor knelpunten maatschappelijke opvang, verslavingszorg en vrouwenopvang
dinsdag 19 november:
Gemeente Groningen heeft primeur met opsporingsdienst voor werk
dinsdag 19 november:
Nieuw tarievenstelsel ouderbijdrage peuterspeelzalen dinsdag 19 november:
Ideeënbus Grote Markt-oostzijde van start dinsdag 19 november:
Meer samenhang in spelregels evenementen
Het college van B & W heeft vandaag de nota Feesten in balans vastgesteld. In deze nota staan de nieuwe spelregels voor evenementen. De belangrijkste veranderingen bestaan uit het aanscherpen van de geluidsnormen en het gelijktrekken van de eindtijden voor tappunten in de binnenstad met de regeling voor de Horeca. Voor evenementen in het Noorderplantsoen is een bijzondere regeling opgenomen. De samenwerking tussen het Centraal Meldpunt Evenementen en alle betrokken (hulp)diensten wordt verder verbeterd. Bij kleine evenementen worden de behandeltermijnen korter en bij grotere evenementen iets langer. De reden hiervan is dat een gedegen voorbereiding en een voorgeschreven rechtsbescherming nodig is. Een goede klachtenregistratie maakt het geheel compleet.

Veranderingen
De nieuwe regels zijn op onderdelen beter, met meer samenhang en afstemming. Er wordt beter geluisterd naar klachten over te veel en te vaak herrie. De gemeente wil op deze wijze het evenwicht bewaren tussen lusten en lasten. Een gedegen voorbereiding, coördinatie, controle en handhaving is hierbij van het grootste belang.

Inspraak
De nota zal zo spoedig mogelijk voor inspraak worden vrijgegeven en nog dit jaar uitgebreid worden besproken met de Groninger City Club, Horecabonden, vertegenwoordigers van de warenmarkt, bewonersorganisaties en de parkcommissie Noorderplantsoen.