Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal, persberichten op volgorde van binnenkomst Publicatiedatum: 20-11-2002

Vanaf maandagmiddag verschijnen de persberichten op deze pagina op volgorde van binnenkomst. Nieuwe persberichten komen voortaan bovenaan te staan. Mede op aangeven van onze gebruikers is besloten tot deze maatregel zodat makkelijker te zien is of er nieuwe persberichten zijn. Het voorkomt dat men steeds door de reeds bestaande persberichten hoeft te "scrollen". De persberichten worden nog wel per district gedifferentieerd. Een nieuw persbericht staat dus voortaan net onder de kop waarin het district staat vermeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 20-11-2002

Twee automobilisten werden in de nacht van dinsdag op woensdag in Barneveld bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks kwart over twaalf die nacht liep een 22-jarige man uit Barneveld tegen de lamp toen hij, rijdend over de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld door de politie werd gecontroleerd. Uit de ademanalyse aan het bureau bleek een resultaat van 275 ug/l (ongeveer 0,62 promille). Met een boete van 190 euro en een rijverbod kon de man later huiswaarts. Een 44-jarige man uit Lunteren werd die nacht rijdend in zijn auto aangetroffen op de Dr. Willem Dreeslaan in Barneveld. Ook hij bleek na controle te veel te hebben gedronken: 260 ug/l (ongeveer 0,60 promille) was het resultaat na de ademanalyse, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod.
De politie controleerde die nacht tussen elf uur en twee uur in totaal 15 bestuurders op alcoholgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, man aangehouden in gestolen auto
Publicatiedatum: 20-11-2002

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Gasthuisstraat in Barneveld een 22-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van heling en of diefstal van een gestolen auto. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks tien over twee 's nachts rijden over de Gasthuisstraat. Kort daarachter reed nog een andere auto. Beide auto's keerden meteen bij het zien van de politieauto. Bovendien zagen de agenten dat de eerste auto, een grijze Nissan, schade had aan het bestuurdersportier. Reden genoeg voor de agenten om vooral de Nissan aan een nader onderzoek te onderwerpen. Bij controle bleek de auto sinds 15 november van dit jaar als gestolen te zijn opgegeven vanuit Aalsmeer. De 22-jarige Amsterdamse bestuurder werd hierop aangehouden. De tweede auto bleek inmiddels te zijn verdwenen. In de kofferbak van de Nissan trof de politie nog een aantal inbrekerswerktuigen aan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606