Politie IJsselland Persinformatie politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer
Van 19 op 20 nov. 2002.
Door Freek Fridrichs
Piket Moniek Winters
038-4963891

---

ONGEVAL MET LETSEL TUSSEN AUTOMOBILISTE EN FIETSTER

DEVENTER - Op het kruispunt Holterweg Hunneperweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een automobiliste en fietster. De personenauto werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Deventer. De fietster was een 20- jarige vrouw uit Deventer. Het slachtoffer was op haar fiets komende vanaf de Hunneperweg de Holterweg overgestoken. Vermoedelijk heeft zij hierbij de auto over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg. De fietster werd met onbekend letsel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleken de verwondingen mee te vallen en mocht het slachtoffer weer naar huis.
---

DIEFSTAL MOBIELE TELEFOON

DEVENTER - Een 18-jarige man deed aangifte van diefstal/rollen van zijn mobiele telefoon uit de binnenzak van zijn jas. Feit is gepleegd op zaterdag 16 november j.l., tussen 13:00 uur en 13:45 uur tijdens het winkelen in de Deventer binnenstad, aan de Lange Bisschopstraat. Schade bedrag is niet bekend.
---

VERNIELING RUIT VOORDEUR

DEVENTER Op dinsdagavond 19 november kwam er een melding dat er problemen waren bij een woning aan de Beerzerstraat. Ter plaatse bleek door een 37-jarige man uit Deventer de ruit van de voordeur was vernield. Feit was gepleegd omdat de dader een probleem met de bewoner had over geld. De dader aangehouden en overgebracht naar het bureau. Verdachte bekende het feit te hebben gepleegd. Hij is na verhoor en het opmaken van PV heengezonden.
---

VOETBALWEDSTRIJD

DEVENTER Diensdagavond vond de voetbalwedstrijd Eagles - Den Bosch plaats, met eindstand 2 - 3. De wedstrijd werd bezocht door ongeveer 3000 supporters. Van de bezoekende club waren geen supporters meegekomen. Een enkeling was toch naar Deventer gekomen. Deze supporters werden na controle Deventer uitgezet. Verder geen bijzonderheden.
---
Einde Pers Deventer

Bekeurd na negeren gesloten verklaring
STEENWIJK Dinsdag werden 8 autobestuurders bekeurd omdat zij een gesloten verklaring (met uitzondering van lijnbussen) negeerden op het Stationsplein. Door dit verkeersgedrag werd de verkeerssituatie ontregeld.Een bekeuring voor dit feit kost ¤ 28,00.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
WANNEPERVEEN Dinsdagmiddag is het rijbewijs ingenomen van een 45-jarige man uit Kraggenburg. Hij reed in zijn auto op de Veneweg met een snelheid van 133 km./u. terwijl daar 80 km. is toegestaan.

Geen autogordel
STEENWIJK Dinsdagmiddag zijn op de Vendelweg twee autobestuurders bekeurd omdat zij hun gordel niet droegen. Zij kregen een bekeuring van ¤ 40,00

OPNIEUW SERIE AUTOINBRAKEN IN RAALTE NOORD

RAALTE. Van maandag op dinsdag werden opnieuw een serie personenauto opengebroken. In totaal vijf eigenaren troffen hun auto's opengebroken aan. In de meeste gevallen werd geluidsapparatuur en cd's ontvreemd. De Wulp voert de lijst met 3 autokraken aan, gevolgd door de Fuut en de Weidelaan.


---

VEELPLEGER GAAT OPNIEUW IN DE FOUT: SERIE INSLUIPINGEN OPGELOST

Wesepe / Deventer Met de aanhouding van een 27 jarige inwoner van Deventer loste de politie in Deventer een serie woninginbraken en insluipingen op, die in de periode van 13 september tot 8 november gepleegd werden in o.a. Wesepe (2x), Deventer(3x), Bathmen en Apeldoorn (3x).

De verdachte liep op 8 november tegen de lamp, toen attente getuigen hem bij een woning hadden gesignaleerd en hem bij het verlaten van de woning hebben aangehouden.

De jongeman belde bij bejaarden aan en kwam met smoezen de woning binnen of vroeg om geld. Soms kreeg hij dit, maar in veel gevallen werd hij buiten de deur gehouden. Tijdens insluipingen pleegde hij 15 diefstallen van geld. De afgelopen tijd werden ongeveer 35 soortgelijke pogingen ondernomen. Opvallend is dat de serie na de aanhouding stopt.

De verdachte is een van de veelplegers uit district Zuid en had net in augustus een veroordeling van 12 maanden erop zitten voor soortgelijke feiten. Ondanks een proeftijd van 2 jaar pleegde de (drugs, medicijn en alcohol) verslaafde verdachte opnieuw diefstallen. Hij werd inmiddels voorgeleid.


---

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN

Raalte Bij winkeldiefstallen aan de Grote Markt in Raalte werden dinsdagmiddag 2 verdachten aangehouden. In beide gevallen wimpelden de dames de diefstal af op hun meegevoerde kinderen in de buggy's. Echter de kinderen waren te klein voor dit 'aandeel' in diefstal. In beide gevallen werd kleding gestolen. De verdachten zijn twee vrouwen van 25 en 30 jaar uit Raalte. Met een bekeuring van ¤ 115,- gingen beiden huiswaarts.


---
Einde dagrapport Pers Salland

AANRIJDING MET LETSEL

OMMEN - Dinsdagmiddag heeft op de Lemelerweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 19-jarige automobiliste uit Ommen en een 25-jarige motorrijder uit Ommen. De auto stond stil voor een rotonde, toen de motor achterop de auto inreed. De motorrijder is met diverse breuken opgenomen in het ziekenhuis. De automobiliste had last van de nek en schouders.
---

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA ONGEVAL

HARDENBERG - Maandagmiddag heeft een nog onbekende bestuurder van een personenauto een snorfietser aangereden op de Burgemeester Schuitestraat. De automobilist haalde een vrachtwagen in, die stil langs de kant van de weg stond. Uit de tegengestelde richting kwamen een 17-jarige snorfietster en een 16-jarige fietster, waarvoor de automobilist niet kon uitwijken. Hij raakte de snorfietster die ten val kwam. Hierdoor viel ook de fietster, die ernaast reed. Zij brak hierdoor haar neus. De snorfietster raakte niet gewond. De automobilist is doorgereden na het ongeval. Wellicht zijn er hiervan getuigen. Daar wil de politie dan graag mee in contact komen.
---

SNORFIETSER AANGEHOUDEN

GRAMSBERGEN - Dinsdagmiddag zag de politie een 16-jarige jongen uit Gramsbergen op een snorfiets met te hoge snelheid door de Voorstraat rijden. Hij trok zich niets van verkeersborden en reed veel sneller dan 25 km/u. Hierop werd de jongen staande gehouden. De achterrem van de snorfiets bleek niet te functioneren en er was geen oranje plaat. De snorfiets is meegenomen naar bureau voor technisch onderzoek.
---
Einde Pers Vechtdal

Man aangehouden na vernieling
KAMPEN Woensdagmorgen vroeg is een 33-jarige man uit kampen aangehouden voor vernieling van meubilair en een radio, in de woning van zijn moeder aan de Hanzelaan. Daarbij bedreigde hij haar met geweld. Bij zijn aanhouding op straat probeerde hij de politiemensen te slaan. Hij werd geboeid overgebracht en in het hoofdbureau van politie in Zwolle ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol, mogelijk in combinatie met drugs.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS EN OPGEVEN VALSE NAAM

ZWOLLE Dinsdagavond is een 20-jarige man uit Zwolle op de Palestrinalaan aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Bij zijn aanhouding gaf hij tevens een valse naam op. Hij kreeg voor deze feiten twee bekeuringen en zijn auto werd in beslag genomen.
---

INBRAAK BIJ BEDRIJF

ZWOLLE Bij een bedrijf aan de Boeierweg is woensdagnacht ingebroken. Door het verbreken van een ruit zijn de dader(s) binnengekomen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
---

VERNIELING EN VERZET BIJ AANHOUDING

ZWOLLE Woensdagnacht kreeg de politie meerdere meldingen van glasgerinkel. Naar aanleiding van een signalement dat hierbij doorgegeven werd, kon de politie even later een 28-jarige verdachte man uit Zwolle aanhouden op de Hanzelaan. Bij de aanhouding reageerde de verdachte agressief, waarop de politie besloot hem te boeien en mee te nemen naar het bureau. Hierop verzette de man zich en trapte hij even later een ruitje uit de politiebus. Hierop gedroeg hij zich weer zeer bedreigend richting de agenten, die hierop de pepperspray gebruikten.
---

VERNIELING EN DIEFSTAL

ZWOLLE Tussen 15 november 15.00 uur en 18 november 11.00 uur zijn aan de Zwartewaterallee de bedrading van de noodverkeerslichtinstallatie vernield en een mobiel detectieapparaat weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
---

FRAUDE

ZWOLLE Een 27-jarige Zwollenaar heeft naar aanleiding van een onderzoek van de sociale recherche een proces-verbaal gekregen en een terugvordering van ¤6.544,71. De man heeft in de periode van 12/12/1997 tot 01/11/1999 een abw-uitkering van de gemeente Zwolle ontvangen. Bij vergelijking van de gegevens van de sociale dienst en de bedrijfsverenigingen (uitvoerende instanties) bleek dat hij van 16/2/1998 tot 12/09/1999 via enkele uitzendbureaus arbeid heeft verricht en de inkomsten hieruit niet heeft opgegeven bij de sociale dienst. De sociale dienst werd door de handelswijze van verdachte benadeeld voor een bedrag van 6.544,71 euro.
---

BROMFIETSCONTROLE

ZWOLLE Dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur heeft het team Verkeersveiligheid een samen met de politie van bureau Zwolle-Noord een bromfietscontrole gehouden aan de Rieteweg en omgeving. In totaal zijn hierbij 48 bromfietsers bekeurd. 18 Bromfietsen zijn goedgekeurd. De bekeuringen waren voor: 24 x constructiesnelheid;
5 x geen helm;

1 x ondeugdelijke rem;

2 x geen gele plaat;

1 x geen oranje plaat;

1 x terzake onverzekerd rijden;

1 x rijden zonder certificaat.

---

VERKEERSCONTROLE

ZWOLLE Dinsdagmiddag en avond heeft de politie op de doorgaande wegen in Assendorp / Veeralleebuurt gecontroleerd op verkeersgedragsregels. De volgende bekeuringen zijn hierbij gegeven: 15 x geen gordel automobilist;
9 x door rood fietsers en bromfietsers;

2 x geen helm bromfiets;

1 x geen certificaat bromfiets;
28 x geen verlichting fiets / bromfiets.

---

BEKEURINGEN VOOR GESLOTENVERKLARING

ZWOLLE Aan de Hermelenweg, de parallelweg van de A28, heeft de politie dinsdagmorgen een controle gehouden tussen 07.00 - 09.00 uur. Hier geldt een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen uitgezonderd bestemmingsverkeer. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven hiervoor, ad ¤28,- en één bekeuring voor niet voeren van fietsverlichting, ad ¤17,-.
---

VERLICHTINGSCONTROLE

ZWOLLE An de Van Karnebeekstraat heeft de politie dinsdagavond een verlichtingscontrole uitgevoerd. Hierbij zijn zes bekeuringen uitgeschreven.
---

Einde Persinformatie Zwolle