Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 20 november 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: bewoner pakt inbreker
Een bewoner van de Spijkerriet overliep dinsdagnacht in zijn woning een 37-jarige inbreker uit Groningen. De betrapte inbreker ging ervan door maar werd door de bewoner achterhaald en aangehouden. Bij zijn fouillering zat een mobiele telefoon en geld dat afkomstig was uit de woning. De 37-jarige inbreker is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsdieven aangehouden
Een getuige meldde dinsdagavond bij de politie dat hij twee mannen een damesfiets had zien wegnemen bij het hoofdstation. Op de Vismarkt werden beide Stadjers, 25 en 34 jaar oud, aangetroffen op de damesfiets. Na verhoor werden beide fietsdieven met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Groningen: lichaamsdelen aangetroffen
In het Boterdiep en het van Starkenborghkanaal zijn dinsdagmiddag nog twee lichaamsdelen in het water aangetroffen. Dinsdagochtend vroeg werd een stoffelijk overschot in het Boterdiep aangetroffen. Van dit lichaam mistten een arm en beide benen. Bij een woonboot in het Boterdiep zag een getuige een arm in het water drijven. Bij een zoektocht van de brandweer werd in het van Starkenborgkanaal nog een deel van het lichaam aangetroffen. De lichaamsdelen worden voor nader onderzoek naar het NFI in Rijswijk gebracht. De identiteit van het stoffelijk overschot is tot op dit moment niet bekend.

Groningen: rijden onder invloed
Twee automobilisten werden dinsdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Een 21-jarige automobilist uit Groningen werd in de Atjehstraat staande gehouden. Hij blies een promillage van 1.8. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgereikt. Op de Prinsesseweg moest een 44-jarige automobilist uit Zuidwolde blazen. Zijn score was 1.15 promille. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: man (45) voor bedreigingen aangehouden Een 45-jarige Groninger is dinsdag aangehouden nadat hij in het gebouw van de sociale dienst aan de Eendrachtskade personeel had bedreigd. De man maakt een zeer gespannen indruk en bedreigde meerdere medewerkers. Hij werd later door de politie in zijn woning aangehouden en is ingesloten.

Veendam: gordelcontrole
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Lloydsweg in Veendam een controle gehouden op het dragen van autogordels. Bij de controle werden 250 autos gecontroleerd. Zeven mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel. Tijdens de controle werden daarnaast twee automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen in de auto. Zij krijgen een boete van 138 euro.

Snelheidscontroles: dinsdag

Wildervank:
K.J. de Vriezestraat: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 272 voertuigen, overtredingen: 80, hoogst gemeten: 88 km.

Stadskanaal:
Handelskade: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 548 voertuigen, overtredingen: 23, hoogst gemeten: 77 km.

Zevenhuizen:
Oudestreek: Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 456 voertuigen, overtredingen: 35, hoogst gemeten: 88 km.

Delfzijl:
Provinciale weg N360: Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 892 voertuigen, overtredingen: 21, hoogst gemeten: 108 km.

Appingedam: man aangehouden
In de Secr. Holscherlaan in Appingedam heeft de politie dinsdagnacht een 24-jarige man uit Appingedam aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man lopen tijdens een zoekactie naar een man die had geprobeerd in te breken in een woning aan de Wethouder Huismanlaan in Appingedam. De verdachte probeerde zich bij het zien van de politieauto in een tuin te verstoppen. Hij werd naar het bureau gebracht voor onderzoek. Daarbij bleek dat de man zich naar alle waarschijnlijkheid niet aan de inbraakpoging had schuldig gemaakt. Hij is daarop vrijgelaten. Nader onderzoek volgt.

Veendam: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Provinciale weg Veendam Kielsterachterweg is dinsdagmiddag een 82-jarige automobilist uit Veendam gewond geraakt. De, man komende met zijn auto uit de richting van Borgercompagnie, raakte door onbekende oorzaak de controle over de wagen kwijt en reed een tegen een vluchtheuvel op. Op de vluchtheuvel botste hij tegen eerst tegen een verkeersbord en vervolgens tegen een lantaarnpaal. De bestuurder liep letsel aan het gezicht op en is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek en behandeling. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)