Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 20 november 2002

* AUTO MET VIER KINDEREN IN DE SLOOT
BLEISWIJK - Dinsdagmiddag rond half vijf verloor op de Provincialeweg N209 een 45-jarige vrouw uit Schoonhoven door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto, waarin ook vier meisjes uit Boskoop (7 en 8 jaar) zaten, en belandde met de wagen in een naast de weg gelegen sloot. De vrouw en de vier meisjes werden allen door GGD-personeel vervoerd naar respectievelijk het Lagelandziekenhuis in Zoetermeer en het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam. Na onderzoek daar bleek dat zij allen slechts wat builen, kneuzingen en schrammen hadden opgelopen.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Vierhavensstraat, Stadionweg en Maasboulevard. Tussen half vier en vijf uur werd gecontroleerd op de Westzeedijk. Van de 1085 passerende automobilisten namen 112 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur. In de Vierhavensstraat, waar tussen half vier en vijf uur werd gecontroleerd, overschreden 87 van de 2300 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 72 km/uur. Op de Stadionweg flitste de snelheidsradar tussen half negen en kwart voor tien 168 van de 690 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 101 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan. Tussen half negen en tien uur stond er ook een snelheidsradar op de Maasboulevard. Hier hielden 39 van de 1174 passerende automobilisten zich niet aan de toegestane '50'. Hoogste score: 85 km/uur.


* INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND EN AANPAK OVERLAST MATHENESSERDIJK

EN KEILEWEG
Politiepersoneel van de Districts Onderssteuningsgroep van het district Rotterdam-West deed dinsdagavond een inval in een overlastgevend drugspand in de De Vliegerstraat, nadat eerst een aantal verslaafden op straat was aangehouden met in het pand gekochte verdovende middelen. In de woning werden een 49-jarige vrouw en een 40-jarige man, alsmede een drietal klanten, aangehouden. Tevens werden dealhoeveelheden heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De 49-jarige vrouw en 40-jarige man werden als dealers in verzekering gesteld, terwijl de overige aangehouden verslaafden na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten werden gesteld. Personeel van de Flying Squad hield dinsdagmiddag en -avond, samen met politiepersoneel van het Wijkteam Spangen/Mathenesse, in het kader van overlastbestrijding acties op de Mathensserdijk en Keileweg. Op de Keileweg ging een tiental prostituees op de bon voor het tippelen buiten de zone en kreeg een aantal overlastgevende verslaafden een bekeuring. Tevens werden twee personen, die een verblijfsontzegging negeerden, aangehouden.


* VROUW VAN TAS BEROOFD
Dinsdagmiddag omstreeks vijf uur werd van een op de Berkelselaan lopende 66-jarige vrouw door drie knapen de tas uit haar handen getrokken. In de tas zaten onder meer enkele persoonlijke bescheiden, een bankpasje en een geldbedrag van enkele honderden euro's.


* DRIE JONGENS MISHANDELD EN BEROOFD
Dinsdagavond rond acht uur werden in de Piekstraat drie jongens (twee van 12 en één van 15 jaar) uit Rotterdam plotseling ingesloten door een groep van ongeveer tien knapen. Het drietal kreeg enkele klappen en trappen en werd vervolgens beroofd van onder meer een handtelefoon, openbaar vervoerabonnement, portemonnee en pet.

Avonduitgave dinsdag 19 november 2002

* FIETSER VAN DE SOKKEN GEREDEN EN BEDREIGD, POLITIE ZOEKT

SLACHTOFFER
Een onbekende man op een fiets is maandagmiddag op het Kleinpolderplein door een personenauto van de sokken gereden, waarna hij werd bedreigd en de betreffende auto wegreed. Omstreeks kwart voor één zag een automobilist dat een rode Opel Vectra een fietser van de sokken reed. Eén van de vier inzittenden van de wagen bedreigde vervolgens de fietser met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Toen de getuige in zijn auto bij de fietser stopte ging de Vectra er met grote snelheid vandoor. De getuige is nog achter de wagen aangereden maar raakte de auto kwijt door de hoge snelheid. De aangereden fietser had inmiddels de plaats van het voorval verlaten en is dus tot op heden onbekend gebleven. De recherche verzoekt de betreffende fietser om contact op te nemen met de recherche aan het bureau West, telefoonnummer 0900 - 8844.


* DRIE JEUGDIGE VERDACHTEN VOOR DIEFSTAL EN OPENLIJKE GEWELDPLEGING

AANGEHOUDEN
Op woensdag 13 november jl. hebben drie minderjarigen de geldcassette van het kopieerapparaat van een supermarkt aan de Crooswijkseweg vernield en het geld eruit gehaald. Eén van de verdachten, een 14-jarige Rotterdammer, werd op heterdaad aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is inmiddels voorgeleid.

De twee andere verdachten, 14 en 15 jaar oud, eveneens afkomstig uit Rotterdam, zijn zondagmorgen jl. in overleg met de Officier van Justitie in hun woning aangehouden. De 14-jarige jongen, werd door de politie van het district Oost al enige tijd verdacht van nog andere strafbare feiten. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de twee verdachten die zondagmorgen werden gearresteerd en een 17-jarige Rotterdammer, betrokken waren geweest bij een openlijke geweldpleging tegen een 31-jarige Rotterdammer op 4 oktober jl. Het slachtoffer van deze geweldpleging werd zonder aanleiding door de drie jongens in de Hendrik de Keyserstraat in elkaar geslagen. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op aan hoofd en handen. De drie verdachten worden woensdag voorgeleid aan de Officier van Justitie).


* JONGEN BEROOFD VAN 40 EURO
Een 16-jarige jongen uit Rotterdam is dinsdagmiddag op de Beijerlandselaan beroofd van 40 euro. Aangever werd benaderd door twee jongens, waarvan er één hem met een mes bedreigde en dwong om 40 euro te pinnen. De daders verdwenen vervolgens in onbekende richting. De politie werd gealarmeerd en aan de hand van signalementen is er een bericht verspreid en een onderzoek ingesteld. Dit leverde geen resultaat op.