PERSBERICHT

BT opent nieuw geïntegreerd Europees netwerkcontrolecentrum in België

Amsterdam, 20 november 2002 - BT heeft vandaag haar nieuwe netwerkcontrolecentrum (NCC) in België (Diegem) officieel in gebruik genomen. Het nieuwe NCC centraliseert het beheer van BT's uitgebreide netwerk van 57.000 km glasvezelkabel verspreid over 16 landen in Europa en verbindt 300 grote Europese steden met elkaar. De ingebruikname van het NCC past in het investeringsbeleid van BT om zijn netwerkoperaties te ontwikkelen.

De binnenlandse en de grensoverschrijdende netwerkactiviteiten worden voortaan centraal binnen een pan-Europese netwerkinfrastructuur beheerd. De eerste fase van het project is hiermee afgesloten. Alle operaties worden nu gevolgd vanaf één enkele plaats, 365 dagen per jaar en 24/24 uur. Een tweede fase, bestaande uit de integratie van de transmissienetwerken van de vroegere joint venture Concert, wordt in de komende maanden voltooid. Op dat ogenblik zal het NCC haar definitieve dimensie bereiken als Internationaal Netwerkcontrolecentrum van BT Ignite, de afdeling van BT die diensten en oplossingen aanbiedt aan bedrijven.

NCC richt zich op Europese bedrijven als multinationals met Europese belangen. Voor ondernemingen met zowel nationale als grensoverschrijdende netwerkbehoeften zijn een gecentraliseerde controle en een optimale operationele efficiëntie van vitaal belang. Op deze manier breidt BT haar aanbod uit voor deze groep klanten.

In de huidige economische context is operationele efficiëntie even belangrijk voor de operator als voor de klant. Door een gecentraliseerde controle mogelijk te maken, verbetert het NCC de efficiëntie van BT. En dankzij functies zoals gedeeld incidentenbeheer en oplossen van storingen, prestatiebewaking en een transparante dienstverlening aan de klanten, halen zij maximaal voordeel uit hun infrastructuur. Het nieuwe NCC van Diegem maakt het bestaande centrum van Amsterdam, dat vooral gericht is op dienstenbeheer van BT Ignite, compleet.

Steve Andrews, president van Carrier Networks BT, verklaart: "De opening van het NCC in Diegem onderstreept nogmaals de gedrevenheid van BT om haar klanten diensten van superieure kwaliteit, de beste netwerkprestaties en een optimale operationele efficiëntie te leveren. Grote ondernemingen hebben duidelijk behoefte aan een geavanceerde netwerkomgeving en vragen daar dan ook om. Wij garanderen deze hoge netwerkprestaties aan onze klanten, waaronder 20 ondernemingen uit de Top 50 van de Fortune 500 en meer dan 10.000 bedrijven met meerdere vestigingen. Met een volledig aanbod van oplossingen met toegevoegde waarde gebaseerd op het IP-protocol en spraak, gaande van VPN's tot complexe e-businessoplossingen, was de investering in het NCC van cruciaal belang voor BT. Dit nieuwe controlecentrum zal de operationele efficiëntie van onze infrastructuur sterk verbeteren waardoor prestaties op het hoogste niveau worden ondersteund."