---

Ministerie van Defensie



---

foto: Nederlands cadeau overdracht Manas (Koninklijke Luchtmacht)

Commando-overdracht Ganci Air Base in Kirgizië

20-11-2002

De Amerikaanse brigade-generaal Myron G. Ashcraft heeft dinsdag (19 november) het commando over Ganci Air Base overgedragen aan zijn landgenoot brigade-generaal Jared Kennish. Op deze vliegbasis bij Manas in Kirgizië zijn ondermeer 18 F-16's uit Nederland, Noorwegen en Denemarken gestationeerd voor deelname aan operatie "Enduring Freedom" boven Afghanistan. De overdracht vond plaats in de fire dome van Ganci Air Base en werd bijgewoond door delegaties van alle landen die ook met eenheden op de basis zijn vertegenwoordigd en lokale, Kirgizische autoriteiten.

In zijn toespraak gaf generaal Ashcraft aan hoe belangrijk de goede samenwerking met de andere coalitiepartners is. Hij dankte Kirgizië voor de goede ondersteuning. Ashcraft was er trots op leiding te hebben gegeven aan een internationale eenheid als deze op Ganci. Het was voor hem een tijd waarin hij veel nieuwe vrienden heeft leren kennen. Vol trots overhandigde hij het vaandel van de 376 Air Expeditionary Wing en daarmee het commando over de vliegbasis aan generaal Kennish. De nieuwe commandant verklaarde in de sporen van Ashcraft verder te gaan. De Nederlandse detachementcommandant, luitenant-kolonel-vlieger Ralph Reefman, bood namens de gezamenlijke Europese F-16 eenheid een cadeau aan in de vorm van een fraaie ingelijste foto.

Brigade-generaal Jared P. Kennish is militair sinds 1967. Als vlieger was hij ondermeer gestationeerd bij een C-130 Hercules squadron van de Amerikaanse luchtmacht in Taiwan. Later maakte hij de overstap van de reguliere luchtmacht naar de Air National Guard. In februari 1991 werd hij gemobiliseerd en uitgezonden naar Europa en Zuid-West Azië tijdens operaties "Desert Shield/Storm" (rond de bevrijding van Koeweit), "Provide Comfort" (hulp aan de Koerden in Irak). Ook was hij betrokken bij operatie "Provide Relief" (humaniaire hulp in Afrika). (foto's: Klu-voorlichting Manas)
foto: Amerikaanse overdracht op Manas (Koninklijke Luchtmacht)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme