Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.40 uur

Politieman gewond na aanrijding

VEENENDAAL- Op dinsdagmorgen heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorfiets.

Omstreeks 07.15 uur kreeg de politie een melding van een ongeval letsel, waarbij een motoragent betrokken was. Een 36-jarige bestuurder uit Veenendaal reed met zijn personenauto over de Sportlaan, komende uit de richting Rondweg west. De bestuurder wilde vervolgens het Prins Willem Alexander park inrijden. De 51-jarige motoragent uit Maarssen reed op dat moment achter de bestuurder en haalde de bestuurder links in.Op dat zelfde moment sloeg de auto linksaf, waardoor er een aanrijding ontstond tussen beiden. De auto kwam tegen het rechteronderbeen van de agent aan, waardoor deze brak. Hij is overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.

Snelheidscontrole

LEERSUM- Op dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg.

Tussen 14.30 en 15.45 uur heeft de politie 1045 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 19 bestuurders een boete voor het overtreden van de maximum snelheid van 50km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65km/u.

Snelheidscontrole

RHENEN- De politie heeft op dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg.

Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er 1329 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 11 bestuurders een boete gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.

Winkeldief opgepakt

RHENEN- Op dinsdagmiddag omstreeks 17.05 uur kreeg de politie een melding van diefstal

In een winkel aan de Herenstraat had personeel een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal van een jas. De politie heeft de verdachte vervolgens meegenomen naar het bureau. De snorfiets die op naam staat van de verdachte, is mogelijk afkomstig van diefstal. Tevens werden bij de verdachte twee brillen en een horloge aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. De verdachte is ingesloten voor verder verhoor en de politie zal de zaak verder onderzoeken.

Rijden onder invloed
WIJK BIJ DUURSTEDE- In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november heeft de politie omstreeks 01.40 uur een 36-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie zag de 36-jarige bestuurder met hoge snelheid via de dijk naar Molenvliet rijden en lieten hem stoppen met zijn auto. Aangezien de man weigerde een blaastest te doen, heeft de politie hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat de man een promille van 1.85 in zijn lichaam had. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en tevens kon de man zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed
BAARN- In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november heeft de politie omstreeks 01.52 uur een 50-jarige man uit Baarn aangehouden voor rijden onder invloed.

Tijdens een controle moest de bestuurder een blaastest afnemen, deze wees uit dat de man teveel had gedronken. De man werd meegenomen naar het bureau, waar ademanalyse uitwees dat de man een alcoholpromillage van 1.10 in zijn lichaam had. Hierop heeft de man een proces-verbaal ontvangen en een rijverbod van 4 uur.

Verkeerscontrole
VEENENDAAL- Op de Wageningselaan heeft de politie op dinsdag tussen 09.00 en 13.00 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal zijn er 188 bestuurders gecontroleerd op het dragen van een autogordel. Hiervan hebben 17 bestuurders een boete gekregen voor het niet dragen van de autogordel en één bestuurder kreeg een boete voor niet handsfree bellen.

Bromfietscontrole
VEENENDAAL- Op dinsdagmorgen tussen 07.00 en 11.15 uur heeft het regionale scooterteam een bromfiets controle gehouden. In totaal zijn er 32 bromfietsen gecontroleerd en 40 boetes uitgeschreven. Onder andere voor het hebben van een te groot motorvermogen en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Oproep vrouw bijna slachtoffer beroving
VEENENDAAL De politie is op zoek naar een vrouw die op donderdagmiddag 7 november rond 15.30 uur op het fietspad langs het Panhuis fietste in de richting van de Rondweg West. Een alerte getuige zag die middag dat de vrouw bijna werd beroofd door twee jongens op een scooter. De getuige sprak daarop de vrouw aan. Er bleek niets uit haar tas gestolen te zijn en zowel de vrouw op de fiets als de getuige vertrokken.

De getuige besloot later dat het wellicht verstandig was om de politie hiervan op de hoogte te brengen. De politie wil graag in contact komen met de onbekende vrouw die over het fietspad fietste en bijna het slachtoffer werd van een beroving. Zij kan hiervoor contact opnemen met de politie in Veenendaal via tel. 0900-8844.