Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Verlichting

MAARSSEN Op dinsdag 19 november heeft de politie op meerdere plaatsen verlichtingscontroles gehouden.

In de vroege ochtenduren werd gecontroleerd onder het viaductje op de Maarssenbroeksedijk in Maarssen. Alhoewel de meeste (brom-)fietsen wel verlichting voerden, bleek dat vier fietsers geen voor- en / of achterverlichting hadden. Zij werden bekeurd. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Tussen 17.20 uur en 18.00 uur vond een controle op de Oostdam in Woerden plaats. Hier bleken 17 fietsers niet de juiste verlichting te voeren en werden bekeurd.

Snelheidscontrole

WOERDEN / VREELAND Op dinsdag 19 november heeft de politie op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Een controle vond tussen 15.45 uur en 16.25 uur op de Barwoutswaarder in Woerden plaats en werd met behulp van een lasergun uitgevoerd. Van de 25 gecontroleerde voertuigen reden er vier te hard. Zij werden staande gehouden en kregen een bekeuring. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werd gecontroleerd op de Loenenseweg in Vreeland. Van de 1865 voertuigen die de radar passeerden, reden er 74 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u.

Winkeldief verzet zich

WILNIS Op dinsdag 19 november werd een man op winkeldiefstal betrapt. Hij verzette zich bij zijn aanhouding door het winkelpersoneel.

Rond 14.05 uur zag een medewerker van een winkel aan de Molmlaan dat een klant een gedeelte van zijn boodschappen bij de kassa afrekende en vervolgens de winkel verliet. De medewerker had echter gezien dat de man ook scheergerei uit een stelling had gepakt, maar deze niet had betaald. Daarop ging hij achter de verdachte aan. De verdachte probeerde rennend te ontkomen, maar werd door de winkelmedewerker beetgepakt. Er ontstond een worsteling, waarbij de verdachte door slaan en schoppen probeerde los te komen. Hij werd echter door de medewerker op de grond onder controle gehouden.

De verdachte, een 45-jarige man uit Delft, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Zijn auto bleek op de parkeerplaats bij de winkel te staan. In de auto werden diverse goederen (lichaamsverzorgingsproducten, schoeisel) aangetroffen. Er wordt nog uitgezocht of deze goederen mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De auto is in beslag genomen.