Ingezonden persbericht


EFFICIENTERE SYSTEM OPERATIONS IN GEDISTRIBUEERDE

OMGEVINGEN MET NIEUWE VERSIE ESP ESPRESSO

ESP Espresso R3 van Cybermation verbetert jobscheduling en workload management voor de hele organisatie

Amsterdam, 20 november 2002 - Cybermation, een toonaangevende ontwikkelaar van geïntegreerde system operations software voor grote IT-organisaties, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van ESP Espresso Release 3, de jobscheduling- en workload management oplossing van Cybermation voor gedistribueerde omgevingen. Deze software-oplossing heeft een JAVA- en XML-architectuur die een geïntegreerd beheer mogelijk maakt van de IT-processen in de hele onderneming. De nieuwe versie beschikt over extra voorzieningen voor een onafgebroken werking bij storingen en logische toewijzing van systeembronnen (beheer van load-balancing). Ook sterk verbeterde kalender- en rapportagefuncties vormen een onderdeel van de nieuwe R3 release.

"Door het objectgeoriënteerde ontwerp heeft ESP Espresso een unieke positie in het hart van de IT-systemen van onze klanten, waar het processen beheert en integreert van verschillende servers, besturingssystemen en ERP-omgevingen", legt Ray Nissan, oprichter en Chief Technology Architect van Cybermation, uit. "Deze positie brengt enerzijds een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar anderzijds ook tal van nieuwe kansen om de verwerking van al die processen efficiënter te laten verlopen, om in de gaten te houden of systemen aan de afgesproken SLA's voldoen en om meer inzicht te verschaffen in de manier waarop verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. R3 was het resultaat."

ESP Espresso R3 biedt ultieme betrouwbaarheid bij storingen, omdat het ervoor zorgt dat kritieke IT-processen blijven draaien, ook wanneer de server uitvalt waarop de management component van ESP Espresso draait. De nieuwe logische toewijzing van systeembronnen steunt op de ingebouwde load balancing voorzieningen die de meeste moderne servers tegenwoordig hebben, wat een optimaal beheer en overzicht mogelijk maakt. Zo wordt de volledige verwerkingscapaciteit van de organisatie optimaal benut en kunnen onnodige hardware-upgrades worden voorkomen.

Milind Govekar, directeur bij Gartner Research: "De meeste organisaties stellen vast dat de automatisering van hun processen gelijke tred moet houden met de snel veranderende technologie van hun computeromgeving. Dit betekent dat ze oplossingen in overweging zullen moeten nemen van leveranciers die aantoonbaar in staat zijn snel extra functionaliteit te leveren voor hun dynamische en steeds groeiende computeromgeving."

Op basis van feedback van gebruikers en analisten heeft Cybermation ook de rapportagefuncties van ESP Espresso R3 verbeterd. Zo is het voortaan mogelijk om met de scheduler de verwerking van de processen van de hele onderneming te analyseren en rationaliseren. De rapportage is bovendien op zo'n manier aangepast dat ESP Espresso kan worden ingezet als controle-instrument voor SLA's, bijvoorbeeld wanneer IT wordt uitbesteed of wanneer het budget van bepaalde bedrijfsafdelingen wordt bepaald door het beslag dat de afdeling legt op het datacenter van de onderneming.

Over Cybermation
Cybermation wordt wereldwijd door tal van topbedrijven gezien als een toonaangevende ontwikkelaar van automatiseringsoplossingen voor job scheduling, workload management en software change management voor heterogene computeromgevingen. De onderneming wordt ook beschouwd als dé expert op het gebied van systems management. Klanten van Cybermation in Europa zijn onder andere One 2 One (dochter van Deutsche Telekom), Sony Europe, Messe Düsseldorf en Janssen Pharmaceutica. Daarbuiten zijn Hudson's Bay Company, Statistics Canada en CN Rail in Canada alsmede Allstate Insurance, JC Penney, Nike, Deere & Co. en Verizon in de Verenigde Staten vooraanstaande gebruikers van de Cybermation oplossingen. Het hoofdkantoor van Cybermation bevindt zich in Toronto, Canada.
Vanuit de vestiging in Amsterdam worden de contacten met distributeurs en verkooppartners in Europa en 'Asia-Pacific' onderhouden. De Cybermation-vestigingen in Duitsland, Engeland en Australië rapporteren aan de vestiging in Amsterdam.

Producten van Cybermation zijn ESP Workload Manager® en ESP Espresso(tm), met jobscheduling en workload management voor de besturingssystemen OS/390®, UNIX®, Windows NT® en OS/400® en voor SAP R/3®-, Oracle- en PeopleSoft® ERP-omgevingen; ESP Workstation®, een grafische gebruikersinterface voor planning vanuit één centraal punt; ESP Encore® voor het geautomatiseerd opnieuw uitvoeren, opnieuw starten en herstellen van processen; en ESP Alchemist, software change-management voor softwareontwikkeling en datacenters.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 4345
E-mail: dennisd@text100.nl

N.B. Op aanvraag is achtergronddocumentatie van dit nieuwe product verkrijgbaar.

Of u kunt de website van Cybermation bezoeken: www.cybermation.com.