Politie Amsterdam-Amstelland

Slok op, laat je...
20-11-2002.

Utrechtsestraat
Vannacht rond één uur werd een 43-jarige man aangehouden op de Utrechtsestraat omdat hij te veel had gedronken. De man blies bij de ademtest 460 ug/l (1.05 promille). Hij trok de aandacht van de politie omdat hij zonder verlichting reed.

Weesperplein
Ook een 60-jarige man werd gisteravond aangehouden wegens een slokje te veel. In dit geval werd de aandacht van de agenten getrokken doordat de man bellend in zijn auto rondreed. De man blies 335 ug/l (0,75 promille).

Prins Hendrikkade
Tenslotte bleek een 22-jarige man te diep in het glaasje te hebben gekeken in Amsterdam Zuidoost. Hij reed vannacht voor het oog van een taxichauffeur vermoedelijk een slagboom uit zijn voegen. De taxichauffeur reed achter de doorrijder aan en sprak in de binnenstad twee agenten aan. Zij gingen op hun bromscooters achter de doorrijder aan. Deze werd op de Prins Hendrikkade aangehouden. Bij de ademtest blies hij 415 ug/l (0,95 promille). Daarnaast bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Vuurwapen
20-11-2002. Vannacht rond drie uur is na een tip een 33-jarige man in een horecagelegenheid in De Pijp aangehouden, omdat hij een vuurwapen in zijn broekband had zitten. De aanhouding werd gedaan door zes politiemensen in kogelwerende vesten. ZIj hebben alle aanwezigen gecontroleerd.

---
Straatdealer aangehouden
20-11-2002. Gisteravond rond half elf werd een 40-jarige man aangehouden op verdenking van het dealen van harddrugs op de Nieuwendijk. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. De politiemensen moesten gebruik maken van pepperspray. Bij de man werden 13 bolletjes harddrugs aangetroffen.

---
Man met mes
20-11-2002. Gisteravond rond tien uur is een 20-jarige man met een mes in de hand aangehouden bij het Beurspoortje. Hij had een ring en horloge in zijn bezit die vermoedelijk van heling afkomstig zijn. De man verzette zich hevig waardoor pepperspray gebruikt werd en extra politiemensen moesten assisteren.