Ingezonden persbericht


THOMSON introduceert nieuwe Lyra mp3 spelers
Nieuwe compressietechniek maakt verdubbeling opnamecapaciteit mogelijk

Amsterdam, 20 november 2002 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica zoals televisie-, video- en audio-apparatuur, introduceert twee nieuwe Lyra mp3 spelers: de Jukebox PDP 2820 (mp3 speler met 20 GB harde schijf) en de Pocket Digital Player PDP 2225 (compacte design MP3 speler en radio in één). Beide spelers ondersteunen mp3PRO, de nieuwe vorm van compressie die de opnamecapaciteit verdubbelt terwijl de kwaliteit behouden blijft.

Personal Jukebox PDP 2820
Deze nieuwe 'jukebox' is de opvolger van de bekroonde PDP 2800 en beschikt over een riante opslagcapaciteit van 20 GB, goed voor maximaal 600 uur mp3PRO-muziek. Daarnaast biedt de ingebouwde equalizer maar liefst zes muziekinstellingen voor een perfect geoptimaliseerde weergavekwaliteit en vijf regelbare kanalen.

De PDP 2820 is naast digitale audio speler ook te gebruiken als mobiel opslagmedium. Diverse computerbestanden, zoals Word-, Excel-, of JPEG afbeeldingsbestanden, kunnen op de harde schijf van de PDP 2820 worden opgeslagen. Via een USB-verbinding worden de gegevens in een mum van tijd van de pc naar de Personal Jukebox PDP 2820 overgebracht.

De PDP 2820 wordt geleverd met een oplaadbare accu die 12 uur lang meegaat. 'Overslaan' bij het lezen van de muziektracks behoort tot het verleden, dankzij het 'antischokgeheugen' dat acht minuten geluid bevat, zodat een ononderbroken geluidsweergave kan worden gegarandeerd. Verder wordt een trendy neckphone bijgeleverd die garant staat voor perfect geluid.

Pocket Digital Player PDP 2225
De PDP 2225 is een draagbare mp3 speler, radio en digitaal opslagmedium in één, een briljante alleskunner met de unieke vormgeving van een stopwatch. De interne geheugenkaart van 128 MB biedt momenteel plaats aan maximaal twee uur muziek. Maar deze capaciteit kan worden uitgebreid tot vier uur mp3pro-muziek met behulp van de speciale software-update die wordt meegeleverd.

Naast het afspelen van mp3 bestanden en de mogelijkheid de PDP 2225 te gebruiken als oplsag medium, kan de Pocket Digital Player bovendien worden omgevormd tot een FM-radio waarin tien zenders kunnen worden geprogrammeerd. Ook de PDP 2225 wordt geleverd met een neck phone die voor een perfecte geluidsweergave zorgt.

De MusicMatch-software
Beide spelers worden geleverd met MusicMatch Jukebox. Deze software tovert uw pc om tot een 'jukebox' waardoor elke gebruiker zijn of haar eigen muziekarchief kan samenstellen. Verder maakt het comprimeren en decomprimeren van mp3- en mp3pro-bestanden mogelijk.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Personal Jukebox PDP 2820 en de Pocket Digital Player PDP 2225 zijn vanaf heden verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, Megamax, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert. De verkoopprijs van de Personal Jukebox PDP 2820 bedraagt EUR 499,- . De Pocket Digital Player PDP 2225 kost EUR 229,- Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen, inclusief BTW.

Over THOMSON
Met een omzet van 10,5 miljard euro (9,3 miljard dollar) in 2001 en 73.000 medewerkers in meer dan 30 landen heeft THOMSON multimedia (Euronext: 18453) (NYSE: TMS) een breed assortiment video- en aanverwante technologie, systemen, eindproducten en diensten voor consumenten en professionals in de entertainment- en mediasector. Ter verdere ontwikkeling van de digitale media heeft THOMSON multimedia vijf hoofdactiviteiten: Digital Media Solutions, Displays and Components, Consumer Products, Patents and Licensing en New Media Services. Het bedrijf distribueert zijn producten onder de merknamen THOMSON, RCA en TECHNICOLOR.
Het Zweedse kantoor van Thomson is verantwoordelijk voor de sales & marketing in Nederland en Scandinavië. In Nederland heeft Thomson een marketing, sales & consumer support kantoor in Utrecht. Voor meer informatie: en/of www.thomson-europe.com.

Voor meer informatie, testproducten en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Informatienummer voor eindgebruikers:
Thomson Nederland
Tel: 0800 8466466 (dealer informatie)
0800 - 8466766 (consumenten informatie)