Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11;20 u) Woensdag, 20 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; heterdaad
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat een tweetal personen zich op de Beneluxlaan in Heerlen verdacht ophielden. De politie die snel poolshoogte ging nemen betrapte er twee personen die in een aldaar geparkeerde auto aan het inbreken waren, vermoedelijk om de auto te stelen. Vermoedelijk omdat zij zich betrapt wisten sprongen ze recht, teneinde er vandoor te gaan. Een wist er te ontkomen en de andere verdachte, een 22-jarige man uit Sittard wist de politie terplaatse in de kraag te grijpen en aan te houden. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdag in een woning aan het Ammonieterf in Heerlen vond de politie in een afzonderlijke ruimte op zolder een hennepkwekerij met totaal zon 650 hennepplanten. Alles werd in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Heerlen; inbraak
Afgelopen dinsdagmiddag werd een inbraak ontdekt in de kantine van een sportvereniging aan de Govert Flickstraat in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een raam het verenigingsgebouw binnengedrongen en hebben cds, een fax-apparaat en geld van spaarkas gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Beersdalweg in Heerlen van een 24-jarige bestuurder van een bromfiets uit uit de Parkstad bleek dat de man onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat de verdachte een militair is, werd de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld en het verdere onderzoek/afhandeling aan hen overgedragen.

Gulpen; ingebroken
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 02.40 uur is ingebroken in een snack/ijssalon aan de Rijksweg in Gulpen. Inbrekers zijn, door vernieling van een raam van de toegangsdeur te vernielen, het pand binnengedrongen en hebben de kassa met geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.