Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 20 november 2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Violierstraat 27, garage bouwen.
Sint Laurensbaai 40, dakkapel voorzijde uitbreiden.

TER INZAGE
Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Talingstraat 34, blokhut plaatsen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 21 november 2002, gedurende vier weken op werkdagen, ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN
SLOOPVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 12 november 2002:
Telemannstraat, 6 noodlokalen plaatsen.

Verzenddatum 13 november 2002:
Schubertstraat 62, woning uitbreiden.
Schinkelse Baan 6, bedrijfsgebouw veranderen. Prins Constantijnweg 2, röntgenafdeling/MRI veranderen. Louvre, plaatmateriaal van 180 woningen slopen (sloopvergunning). Gruttosingel 58, woning uitbreiden.
Geelvinkbaai 6, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 14 november 2002:
Klaroen 38, 40, 44 en 67, woningen uitbreiden (gewijzigd plan). Klaroen 38, 40, 44 en 67, gedeelte gevel slopen (sloopvergunning).

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN

Vergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 14 november 2002:
Rondedans 24 1 berk
Goudenregenstraat 81 1 esdoorn

Door Woningpartners is een vergunning aangevraagd en aan hen verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 14 november 2002:
Om en nabij de portiek-
woningen aan de Wiekslag 1 els, 30 sierkersen, 3 wilgen, 8 populieren, 3 essen, 2 vuuresdoornen, 5 Italiaanse elzen en 3 zomereiken. Wegens renovatiewerkzaamheden. Herplant met 78 nieuwe bomen.

De betreffende kapvergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

DRANK- EN HORECAVERGUNNING HOCKEY CLUB CAPELLE

Het college maakt bekend dat zij op 11 november 2002 een Drank- en Horecavergunning heeft verleend aan de Hockey Club Capelle, gevestigd aan de Capelseweg 33.

Ter inzage
De Drank- en Horecavergunning ligt vanaf heden ter inzage bij het Informatiecentrum.

TWEEDE WIJZIGING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2001

Het college maakt het volgende bekend:

De gemeenteraad besloot in zijn vergadering van 4 november 2002 de Algemene Plaatselijke Verordening 2001 (APV 2001) voor de tweede maal te wijzigen. De wijziging van de APV 2001 treedt in werking met ingang van 6 weken na deze bekendmaking, onder de voorwaarde dat voor dit tijdstip geen verzoek tot het houden van een referendum is ingediend.

De APV 2001 vormt het huishoudelijk reglement van de gemeente en bevat tal van regels voor het gebruik van de openbare ruimte.

De eerste wijziging die in de APV 2001 is aangebracht, betreft het aan de burgemeester toekennen van de bevoegdheid om in voorkomend geval over te gaan tot bestuurlijke ophouding van groepen van personen (artikel 2.7.1). De burgemeester kan tot bestuurlijke ophouding van een groep personen besluiten, wanneer deze groep bepaalde in de APV 2001 gestelde regels ter handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar overtreedt en hierbij bovendien sprake is van (de vrees voor) een oproerige beweging of andere ernstige wanordelijkheden. Het gaat in dit kader bijvoorbeeld om de overtreding van het in de APV 2001 opgenomen verbod van samenscholing, het verbod van hinderlijk drankgebruik, etc. Indien de burgemeester overgaat tot bestuurlijke ophouding, betekent dit dat de groep ordeverstoorders wordt overgebracht naar een daartoe door de burgemeester aangewezen plaats en daar gedurende maximaal 12 uur moet blijven.

Met de tweede wijziging van de APV 2001 heeft de raad aan de burgemeester de bevoegdheid verleend, om bij verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens, dan wel bij ernstige vrees voor een dergelijke verstoring, een bepaald gebied voor een bepaalde tijd aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied (artikel 2.8.1). Binnen een door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied kan de officier van justitie gelasten dat tegenover eenieder de bevoegdheid kan worden uitgeoefend om verpakkingen van goederen (waaronder reisbagage), vervoermiddelen en de kleding van personen te controleren op (vuur)wapens of munitie. Met andere woorden: in een veiligheidsrisicogebied kan, als de officier van justitie het genoemde bevel geeft, preventief gefouilleerd worden. De aanwijzing door de burgemeester van een veiligheidsrisicogebied wordt gegeven voor een duur die niet langer is en voor een gebied dat niet groter is dan strikt noodzakelijk voor de handhaving van de openbare orde. De geldigheidsduur van het bevel van de officier van justitie is maximaal 12 uur.

Ter inzage
De wijziging van de verordening ligt vanaf heden ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis. Een exemplaar van de verordening is hier verkrijgbaar tegen betaling van de legeskosten.

Meer informatie?
Met vragen over deze regels kunt u zich wenden tot het Informatiecentrum (zie wegwijzer).

BIJDRAGE IN CURSUSKOSTEN STICHTING CAPELSE MUZIEKSCHOOL

Op grond van de artikelen 4 en 7 van de Verordening cursuskosten stichting Capelse muziekschool zijn de bijdragepercentages voor de cursuskosten van de Capelse muziekschool voor het cursusjaar 2002/2003 vastgesteld. Leerlingen van de Capelse muziekschool, die op 1 augustus 2002 de leeftijd van 21 jaar nog niet hadden bereikt, kunnen een bijdrage ontvangen in de cursuskosten van de Capelse muziekschool.

De inkomensgrenzen en bijdragepercentages zijn voor het cursusjaar 2002/2003 als volgt vastgesteld:

Inkomensgrenzen 2001 bijdrage
percentage

tot een bruto-jaarinkomen van 17.703,-- 65 %
bij een bruto-jaarinkomen van 17.703,-- tot 19.886,-- 50 % bij een bruto-jaarinkomen van 19.886,-- tot 22.592,-- 35 % bij een bruto-jaarinkomen van 22.592,-- tot 25.202,-- 25 % bij een bruto-jaarinkomen van meer dan 25.292,-- 0 %

Tevens kan de hoogte van het vermogen van invloed zijn op het bijdragepercentage.
De maximale bijdrage is 333,-- per cursusjaar.

Aanvragen kunt u indienen tot uiterlijk 31 december 2002. Vindt inschrijving tijdens het cursusjaar 2002/2003 plaats, dan kunt u de aanvraag indienen binnen twee maanden daarna en in elk geval vóór afloop van het cursusjaar.

De aanvraagformulieren kunt u verkrijgen bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis (zie wegwijzer) of bij de Capelse muziekschool. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de deelsector Welzijn en Educatie, telefoon 010-2848392.

Ter inzage
Het bovenstaande betreft slechts de belangrijkste onderdelen van de regeling. Vanaf heden ligt bij het Informatiecentrum de gehele regeling en de bijbehorende Verordening bijdrage cursuskosten Capelse muziekschool ter inzage.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de Drank- en Horecavergunning Hockey Club Capelle, de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening en de gehele regeling en de bijbehorende Verordening bijdrage cursuskosten Capelse muziekschool liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.