Gemeente Capelle a/d IJssel

Wijkontmoetingsavond Schenkel

Vrijwilligers van het WOP Schenkel en wijkcontactfunctionaris Martin van Bruggen hebben, samen met nog vele medewerkers, de ontmoetingsavond voor nieuwe wijkbewoners tot een groot succes gemaakt. Ongeveer 40 nieuwe Capellenaren vonden de weg naar de Schenkelkerk.

De avond was vooral bedoeld voor wijkbewoners die na januari 2001 in Schenkel zijn komen wonen. Vaak blijkt dat bewoners pas na lange tijd ontdekken hoeveel voorzieningen er eigenlijk in Schenkel zijn. Het doel van deze avond was om de nieuwe wijkbewoners wegwijs te maken in de wijk en om onderling kennis te maken.

De avond bestond uit drie delen: het eerste deel bestond uit een welkomstpraatje van Aart Jan Damsteeg, een audiovisuele presentatie van de wijk Schenkel en een boeiend verhaal van wethouder René Binnendijk over de historie van Capelle aan den IJssel en Schenkel. Verder was een kraampjesmarkt ingericht met informatie over de wijkvoorzieningen in Schenkel: medische diensten, onderwijs, sportvoorzieningen, verenigingen, kinderwerk, voorzieningen voor ouderen, gemeentelijke service, politie, kerken en de bibliotheek en nog veel meer.