AutoRai

20-11-2002

Volkswagen lanceert nieuwe website

Vanaf heden is de nieuwe Nederlandse Volkswagen-website online. De nieuwe internetsite is voorzien van geheel nieuw design en een andere structuur en bevat tal van nieuwe functies, waaronder een online car configurator.

Hiermee kan de bezoeker van de site zelf zijn ideale Volkswagen samenstellen met opties en accessoires en direct bekijken hoe de auto eruit gaat zien en wat de totaalprijs van de gekozen uitrusting zal zijn.

De Volkswagen-site is op vele fronten vernieuwd. Zo is er gewerkt aan een sterkere visuele presentatie van de modellen, met meer aandacht voor acties en actiemodellen, en bevat de homepage meer actuele informatie. De site bevat een nieuwe zoekmogelijkheid naar gebruikte Volkswagens en een handige dealerlocator, voorzien van routekaarten, routebeschrijvingen en links naar de Volkswagen-dealerwebsites, die de bezoeker in contact brengen met de Volkswagen-dealer. Ook brengt de site informatie over binnenkort te verwachten Volkswagen-modellen en studiemodellen en handige mogelijkheden om bijvoorbeeld de eigen fiscale bijtelling, het omslagpunt tussen diesel en benzine en de wegenbelasting uit te rekenen.

Hoewel de bezoekeraantallen niet te wensen overlieten (Volkswagen heeft met 4.000 tot 5.000 bezoekers per dag de bestbezochte Nederlandse automerkensite), is toch gekozen voor een ingrijpende restyling van de website. De filosofie achter de nieuwe website is het creëren van een virtuele Volkswagen-wereld. Deze digitale wereld, die de fabriek, importeur en dealers verbindt, ondersteunt de bezoeker en/of Volkswagen-klant bij het invullen van zijn mobiliteitsbehoefte.

Het aantal diensten op de website zal in de loop van de tijd nog verder worden uitgebreid; zo zal het op korte termijn mogelijk zijn om via de Volkswagen dealerwebsites online een onderhoudsafspraak te maken.