Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 20-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.50 uur) Woensdag 20 november 2002

Berg en Terblijt, been gebroken bij verkeersongeval.

Een 19 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Schin op Geul is dinsdagavond 19 november 2002 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg te Berg en Terblijt.
Een 64 jarige automobilist reed omstreeks 21.24 uur weg vanaf een parkeerplaats gelegen bij een café aan de Rijksweg te Berg en Terblijt. Bij het wegrijden zag hij een over het fietspad, komende uit de richting van Maastricht, rijdende bromfiets met daarop twee personen over het hoofd waarna een aanrijding volgde en beide passagiers ten val kwamen. De bromfietser liep bij de aanrijding een gebroken been op en werd met een ambulance naar het ziekenhuis te Maastricht vervoerd. De duopassagier bleef verschoond van een letsel. De politie maakt proces-verbaal op van het verkeersongeval.

Meerssen, snelheidscontrole.
Dinsdagmorgen 19 november 2002 heeft de politie tussen 10.15 en 11.20 uur op Tussen de Bruggen te Meerssen een snelheidscontrole gehouden. Van de 282 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 29 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bleek 77 km per uur.

In Mheer werd tussen 11.40 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier bleek van de 43 gecontroleerde motorvoertuigen slechts een bestuurder harder te rijden. Hij reed 74 dan waar 50 km is toegestaan.

In Valkenburg werd tussen 13.45 en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 275 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 30 bestuurders harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 71 km per uur te zijn.
Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Valkenburg, drogisterij bestolen.
Vermoedelijk afgelopen vrijdag heeft in een drogisterij gevestigd aan de Dr. Erensstraat te Valkenburg een winkeldiefstal plaatsgevonden. Na een bezoek van een aantal onbekend gebleven personen werden diverse cosmeticaartikelen gemist. De groep verliet met een gevulde plasticzak de winkel maar het alarm van de beveiligingspoortjes trad niet in werking. Kort daarna bleek de diefstal. Na een inventarisatie bleek voor een bedrag van ruim 1100 euro aan cosmetica-artikelen te zijn gestolen. Dinsdagmiddag 19 november 2002 deed de beheerster van de drogisterij van de diefstal aangifte bij de politie. De diefstal heeft hoogstwaarschijnlijk plaatsgevonden met gebruikmaking van een geprepareerde tas omdat anders bij het verlaten van de winkelk het alarm in werking had moeten treden.

Maastricht, bejaarde vrouw bestolen.
Een 79 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagmorgen 19 november 2002 door twee onbekend gebleven vrouwen in haar woning bestolen. Het slachtoffer was dinsdagmorgen omstreeks 10.40 uur de stoep voor haar woning aan het vegen en werd aangesproken door een Duits sprekende vrouw die om een enveloppe vroeg. De bejaarde vrouw liep haar woning binnen en bemerkte binnen dat de onbekende meteen achter haar aangelopen was. De voordeur had de onbekende vrouw meteen gesloten. Doende met een enveloppe te zoeken werd aangebeld. Een tweede onbekende vrouw meldde zich met het verzoek om een glaasje water. Ook deze vrouw overblufte de bejaarde vrouw en kam de woning binnen. De bejaarde vrouw kreeg echter argwaan en gebood beide vrouwen haar woning te verlaten. Toen dat niet vlug genoeg gebeurde pakte de bejaarde vrouw haar bezem en sloeg een van de vrouwen. Deze duwde het slachtoffer waardoor deze viel en met haar hoofd tegen een gastel terechtkwam. Zij was even duizelig en zag dat beide vrouwen haar woning overhaast verlieten. Later kwam het slachtoffer tot de ontdekking dat er meerdere juwelen vanaf de eerste verdieping van haar woning waren gestolen. Vermoedelijk is er nog een derde vrouw in het spel gewest die ongezien de woning heeft kunnen binnensluipen. Dinsdagmiddag deed het slachtoffer aangifte van de diefstal.

Maastricht, bezit vuurwerk.
Een 14 jarige jongen woonachtig te Maastricht is dinsdagavond 19 november 2002 door de politie bekeurd wegens het in bezit hebben van vuurwerk. Hij probeerde op zijn bromfiets uit handen van de politie te blijven maar werd gepakt.
De politie werd omstreeks 20.15 uur ontboden naar de Gentiaanstraat te Maastricht waar jeugd met vuurwerk aan het knallen was. Ter plaatse gekomen zag een politiepatrouille de mogelijke vuurwerkgooier er samen met een vriendje op zijn bromfiets snel vandoor gaan. Een motorrijder van de politie wist het vluchtende tweetal te achterhalen op de Tongerseweg. De 14 jarige bestuurder bleek 45 strijkers en 10 crackers in zijn bezit te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt voor het vuurwerkbezit. Zijn bromfiets werd eveneens meegenomen naar het politiebureau. Deze zal nagekeken worden op technische eisen. Ook wegens het besturen van een bromfiets beneden de leeftijd van 16 jaar zal proces-verbaal opgemaakt worden. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst. De jeugdige zal een verplichte cursus van het bureau Halt moeten volgen.