Ingezonden persbericht


Persbericht

Zonnepanelen op Utrechtse basisscholen

20-11-2002
REMU en Projectbureau Energie in Uitvoering organiseren een

Tien basisscholen in de provincie Utrecht worden gratis voorzien van een zonnepanelensysteem. De scholen krijgen afleesapparatuur waarmee via een pc de opbrengst van de zonnestroom zichtbaar gemaakt kan worden.

De scholen worden door gemeenten voorgedragen bij het projectbureau Energie in Uitvoering. Energiebedrijf REMU en het Projectbureau Energie in Uitvoering maken uiteindelijk samen de keuze voor de tien scholen waar het project gaat lopen.

Herre Hoekstra, directeur REMU Levering: Wie streeft naar duurzaamheid, wil dat besef zeker ook overbrengen op de kinderen. Daarom laten we op een aansprekende wijze zien dat nieuwe energievormen een goed alternatief vormen. De zonnepanelen op hun eigen schooldak zijn het bewijs

Chris Zijdeveld, directeur van het Projectbureau Energie in Uitvoering: Kinderen zijn de gebruikers van de toekomst. Ze kunnen via dit project op een leuke manier iets leren over groene stroom. Bovendien spreekt het zowel de gemeenten als de scholen aan.

Dit gezamenlijk initiatief van REMU en het projectbureau Energie in Uitvoering draagt bij aan de doelstellingen voor duurzame energie van de provincie Utrecht.

Het provinciale Projectbureau Energie in Uitvoering is in het leven geroepen om gemeenten binnen de provincie Utrecht te ondersteunen bij het uitvoeren van duurzame energieprojecten en energiebesparingprojecten.

Met de oprichting van het Projectbureau Energie in Uitvoering geeft de provincie Utrecht uitvoering aan de energienota, die vorig jaar werd vastgesteld. Daarin stelt ze zich ten doel de uitstoot van CO2 in het jaar 2010 met 700.000 ton per jaar te verminderen en meer duurzame energie op te wekken. Het beleid is afgeleid van de afspraken die in 1997 tijdens de VN-klimaatconferentie in Kyoto zijn gemaakt over de terugdringing van de uitstoot van broeikasgassen.

Als duurzaam ondernemer wil REMU haar klanten en hun kinderen vertrouwd maken met ecologische principes. Deze actie is onderdeel van het project School-Zon-Zoo van REMU. Naast dit zonnepanelenproject heeft REMU samenwerking gezocht met het Dierenpark Amersfoort. Dit park staat bekend om zijn uitgebreide fokprogramma om bedreigde diersoorten te behouden.

Meer informatie: www.energieinuitvoering.nl of bij Paul van Ruiten, telefoon 033-468 3260, e-mail: paul.vanruiten@energieinuitvoering.nl