Gemeente Zwolle

Print pagina

Eigen krant voor de Kamperpoort


Datum uitgave: 19-11-2002

Onderwerp: Kunst en cultuur

Elke maand valt 'De Kamperpoorter' op de deurmat van alle bewoners uit deze wijk. De wijkkrant bestaat al langere tijd, maar dankzij het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) heeft het blad een kwaliteitsslag gemaakt. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.

Voorheen kende de wijkkrant geen vaste verschijningsfrequentie. Nu verschijnt De Kamperpoorter elke maand én in fullcolour in plaats van in twee kleuren. Het doel van de wijkkrant is om bewoners te informeren over en te betrekken bij het wijkbeheer en de wijkontwikkeling van hun eigen wijk. De wijkkrant is daarmee een prima middel voor partners*, de gemeente, maar ook voor de (georganiseerde) bewoners om te communiceren met de wijk. De wijkbewoners blijven op hun beurt op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom ontwikkelingen en projecten die (gaan) spelen in de eigen wijk.

Positief
De wijkkrant in een nieuw jasje. Deze wens stond hoog genoteerd op het verlanglijstje van de bewoners uit de Kamperpoort. Dit bleek uit de uitslag van de Onze Buurt Aan Zet-verkiezingen begin van dit jaar. Bewoners konden daarbij hun stem uit konden brengen op hun favoriete project. Het project 'De Wijkkrant' behaalde hierbij een tweede plaats. Op de vernieuwde Kamperpoorter wordt door de bewoners dan ook positief gereageerd. Het streven om de krant nog interactiever te maken.

Houd de Baliekluiver in de gaten!
In de Baliekluiver komen om de beurt OBAZ-projecten uit de Diezerpoort en de Kamperpoort aan bod. In de volgende Baliekluiver, die verschijnt op woensdag 4 december is het de beurt aan de Borneostraat in de Diezerpoort.


* Tot deze partners behoren: Stad & Welzijn, Klankbordgroep Kamperpoort, PINteam (bestaande uit wijkagent, maatschappelijk werk (De Kern), sociaal cultureel werk en opbouwwerk), woningcorporatie deltaWonen, Strik (STichting Recreatieve Initiatieven Kamperpoort).

Externe instanties:
Onze Buurt aan Zet

Bron: afdeling communicatie Datum van 19-11-2002 tot 02-12-2002