Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-11-2002 Mediaberichten 20 november (12.30 uur)

Aanhouding gezochte man

VENLO De politie heeft dinsdagmiddag op de Maaskade een 19-jarige man uit Blerick aangehouden. De officier van justitie had daar toe opdracht gegeven omdat de man zich niet aan de schorsingvoorwaarden van de voorlopige hechtenis had gehouden. Hij is ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie.

Gewond bij aanrijding

MONTFORT Bij een botsing tussen twee personenautos is dinsdagmiddag een 60-jarige man uit Swalmen gewond geraakt en opgenomen in het ziekenhuis. Hij verleende op de kruising van de Linnerweg en de Processieweg géén voorrang aan een 22-jarige vrouw uit Montfort. Door de klap van de aanrijding kwam de auto van de man tegen een aantal betonnen afrasteringspalen aan. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar met letsel aan hoofd en borst ter observatie opgenomen.

Lastige man aangehouden

WEERT De politie heeft dinsdagmiddag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die even tevoren een 21-jarige vrouw uit Weert had lastig gevallen. Eerst liet de man de vrouw bij het verlaten van het NS-station struikelen. Daarna volgde hij haar naar de fietsenstalling. Toen de vrouw in een lijnbus wilde stappen pakte hij haar vast en probeerde hij de vrouw weer uit de bus te rekken. Dat lukte niet, maar de vrouw raakte daarbij wel licht gewond. Zij deed aangifte bij de politie die de verdachte even later op het Stationsplein kon aanhouden.

Diefstal gereedschap bij bedrijfsinbraak

WEERT Bij een bedrijf aan de Edisonlaan is dinsdag vroeg in de avond ingebroken, waarbij voor enkele duizenden euros aan electrisch gereedschap is gestolen. De inbrekers braken eerst het toegangshek en vervolgens een deur open. Eenmaal binnen zijn enkele tientallen electrische schroefmachines gestolen.