Ingezonden persbericht

Adobe integreert PDF nauwer in de web workflow met updates van Web Collection en GoLive
Nieuwe plug-in biedt webontwerpers de mogelijkheid om gemakkelijk content in PDF te bewerken, te bekijken en te publiceren
Amsterdam- 20 november 2002 - Adobe Systems Incorporated, de leider in network publishing, kondigde vandaag de Adobe® GoLive® PDF Module en een nieuwe versie van de Adobe Web Collection aan, twee producten die Adobe Portable Document Format (PDF) nauwer integreren in de web publishing workflow. De GoLive PDF Module biedt webontwikkelaars de mogelijkheid HTML bestanden te converteren naar Adobe PDF bestanden, die gemakkelijker door de klant kunnen worden herzien en sneller op het web kunnen worden gepubliceerd. Bovendien bevat de vernieuwde versie van de Adobe Web Collection nu een complete versie van Adobe Acrobat® naast GoLive, Adobe Photoshop® en Adobe Illustrator® in een compleet, geïntegreerd pakket voor webontwerpen.
Webontwikkelaars waren er snel bij om de Adobe PDF technologie over te nemen en volgens een recente websearch via Google zijn er nu meer dan 20 miljoen geïndexeerde Adobe PDF documenten toegankelijk via het web. De GoLive PDF Module is ontworpen om de publicatie van Adobe PDF documenten via internet te versnellen en uit te breiden en biedt webontwerpers de mogelijkheid Adobe PDF documenten te bekijken zonder een andere toepassing te openen. Met de nieuwe toolbar options kunnen GoLive gebruikers door Adobe PDF bestanden navigeren en deze bewerken, exporteren en afdrukken vanuit de toepassing. De nieuwe module maakt het ontwerpers eveneens mogelijk om HTML bestanden te converteren naar Adobe PDF, waardoor de herzieningsprocedure en de samenwerking met de klant wordt vergemakkelijkt.
"Adobe PDF heeft zich ontwikkeld tot een van de pijlers van web publishing en ontwerpers hebben behoefte aan gestroomlijnde manieren om hun content in het PDF format af te leveren," aldus Susan Prescott, vice president of Cross Media Publishing van Adobe. "Onze nieuwe GoLive PDF Module en de vernieuwde Web Collection demonstreren dat Adobe voortdurend op zoek is naar nieuwe wegen die garanderen dat de klant Adobe PDF-de feitelijke standaard voor veilige en betrouwbare publicatie van documenten-kan integreren in zijn web- en printprojecten."
Met de nieuwe Adobe Web Collection, die nu Acrobat, GoLive, Photoshop en Illustrator omvat, kunnen gebruikers indrukwekkende websites en webtoepassingen bouwen, die digitale afbeeldingen, grafieken en rijke Adobe PDF documenten bevatten. De Adobe Web Collection biedt, behalve een aanzienlijke kostenbesparing, nauwe productintegratie en helpt de klant zijn productiviteit te verhogen en de web publishing workflow te stroomlijnen. "Ik vind het geweldig dat ik mijn webpagina's kan converteren naar Adobe PDF bestanden. Nu kunnen we pagina's naar onze klanten sturen, die op hun beurt Acrobat kunnen gebruiken om de pagina's van opmerkingen te voorzien en wijzigingen voor te stellen, wat onze workflow aanzienlijk versnelt," zei Bill Merikallio, art director van Scott Design, Inc. in de San Francisco Bay Area. "Bovendien wordt onze productiviteit enorm verbeterd door de verbazingwekkende functies in GoLive, die de mogelijkheid bieden om Adobe PDF bestanden vooraf te bekijken en de links te bewerken." Prijs en verkrijgbaarheid
De Engelstalige Adobe Web Collection is naar verwachting eind november verkrijgbaar. Franse, Duitse, Spaanse, Nederlandse en Zweedse taalversies zullen naar verwachting rond dezelfde tijd leverbaar zijn. De geadviseerde verkoopprijs bedraagt EUR 1.249,- voor de Engelse versie en EUR 1.599,- voor de Nederlandse versie voor alle platforms. Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen exclusief BTW. Ga voor meer informatie naar http://www.adobe.nl/products/webcoll/.
De Adobe GoLive PDF Module wordt opgenomen in de Adobe Web Collection (uitsluitend universeel Engels) en wordt eind 2002 verwacht. Downloaden via Adobe.com zal naar verwachting ook rond die tijd mogelijk zijn. Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.

###
© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Acrobat, GoLive, Illustrator en Photoshop zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum