Politie Twente


Regionale Brandweer Twente en Politie Twente

Persbericht


Vanochtend om 08.00 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale van de regionale brandweer Twente dat in een van de gebouwen op de Universiteit Twente brand was uitgebroken. De melding kwam via de automatische brandmelding binnen.
Er zijn 4 tankautospuiten uitgerukt almede grootwatertransport.
Brandweer was zeer snel ter plaatste en constateerde dat de brand in het TW-RC gebouw woedde, het gebouw voor centrale informatievoorziening. Al snel sloeg de brand om zich heen. Door de hitteontwikkeling en hevige rook, en de complexiteit van het gebouw, was het voor de brandweer niet meer mogelijk om binnen in het gebouw te blussen. De aandacht van de brandweer richtte zich vervolgens op het gecontroleerd uit laten branden van de getroffen tweevleugels en uiteraard om de resterende twee vleugels te behouden. Dit is voorspoedig verlopen.
De getroffen vleugels kunnen als verloren worden beschouwd. De schade loopt vermoedelijk in de miljoenen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, de technische recherche van de politie stelt zo spoedig mogelijk een onderzoek in.

Er zijn metingen verricht naar vrijgekomen stoffen, er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.
In verband met eventuele overlast van de rookontwikkeling kwamen er op de alarm- en telefoon centrales van politie en brandweer verschillende telefoontjes binnen van verontruste inwoners. Deze konden gerust gesteld worden.
Door een geluidswagen van de politie zijn uit voorzorg bewoners van studentenflats op het UT-terrein gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten. Naar bewoners in de woonwijken in de directe omgeving van de UT, is dit gedaan middels oproepen tijdens uitzendingen van de regionale zender RTV-Oost.

De brandweer is nog tot laat in de avond bezig met nabluswerkzaamheden.