Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.00 uur) Woensdag 20 november 2002

Geleen, winkeldiefstal.

Een 50 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmiddag 19 november 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. In een supermarkt gevestigd aan de Bloemenmarkt te Geleen nam omstreeks 16.30 uur de inwoner van Geleen meerdere etenswaren weg met een winkelwaarde van ruim 7 euro. Zonder te betalen verliet hij de winkel, maar werd aan de uitgang door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen etenswaren zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Born, vliegensvlugge auto-inbraak.
Dinsdagmiddag 19 november 2002 heeft omstreeks 13.00 uur op de parkeerplaats van een tankstation gelegen langs de autosnelweg A-2 te Born een auto-inbraak plaatsgevonden. De 42 jarige gebruiker van de auto uit Eindhoven parkeerde zijn auto op het parkeerterrein en liep daarna het tankstation binnen. Daar verbleef hij slechts enkele minuten om een broodje te kopen. Bij zijn terugkomst bemerkte hij dat een van de portierraampjes van zijn auto ingeslagen was en uit zijn auto diverse computerapparatuur gestolen werd. Zo verdwenen en laptop, een palmtop, diverse kabels, geluidsapparatuur, cd-roms en diverse gereedschappen. De benadeelde heeft daarna bij de politie aangifte gedaan van de inbraak in zijn auto.

Sittard, autos bekrast.
Vermoedelijk dinsdagavond 19 november 2002 tussen 20.00 en 22.00 uur heeft een onbekende een aantal aan de Leonard Meullenerstraat te Sittard geparkeerde personenauto met een scherp voorwerp bekrast. Een van de bewoners van de betreffende straat bemerkte de vernieling aan zijn auto. Daarin was met een scherp voorwerp een kras van de voor- tot de achterzijde van de auto aangebracht. Dit gebeurde aan de trottoirzijde. Twee andere bewoners van de straat bleken eveneens het slachtoffer geworden van een vernieling. Hun autos waren op een zelfde manier bekrast. Deze drie benadeelden deden allen bij de politie aangifte. Mogelijk dat er nog meer personenautos beschadigd zijn. Wie verantwoordelijk is voor de vernieling is geheel onbekend.