Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 20-11-2002 Verkeershandhavingsteam
Resultaat controles 19/11/2002

Bij de snelheidscontrole op 19/11/2002 met de Lasergun op de Koumen in Hoensbroek betrapte de motoragent van het VHT de 20 jarige inwoner van Hoensbroek op verkeersgevaarlijk rijgedrag. Hij haalde een aantal bromfietsers in en reed daarbij over de rijstrook voor het hem tegemoetkomend verkeer. Een tegenligger kon ternauwernood een aanrijding voorkomen door naar de berm uit te wijken. Tijdens het volgen van deze verkeersagressor zag de motoragent dat hij met een snelheid van 102 km/uur reed terwijl 50 is toegestaan. De jongen verklaarde haast te hebben. Tegen hem wordt verkeersgevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd en mocht daarom ter plaatse zijn rijbewijs inleveren. In het totaal leverde de snelheidscontrole op deze weg, die met de Lasergun werd uitgevoerd, 22 bekeuringen op.

Een andere motoragent begon om ongeveer 15.00 uur met zijn dienst en wilde de uitrit van het politiebureau aan de Spoorsingel uitrijden maar zag dat deze door een geparkeerde auto werd geblokkeerd. Tot zijn verbazing zag hij dat daarin een paartje geslachtsverkeer had. Bij nader onderzoek bleek dat een van de straatprostituees een klant aan het bedienen was. Tegen de 33 jarige vrouw uit Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt.

Na dit intermezzo kon de controle worden voortgezet en vonden snelheidscontroles plaats op de J.F. Kennedylaan, de Schelsberg, de Bredastraat en de Einderstraat in Heerlen. In totaal werden 5020 voertuigen gecontroleerd, waarvan 269 in overtreding waren. Allen zijn 50 km wegen en op de Einderstraat werd de hoogst gemeten snelheid van 87km/uur geklokt.