Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 47-2002
Vergadering commissie Grondgebied
De commissie Grondgebied vergadert op donderdag 21 november 2002 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

- vaststelling verslag commissievergadering 10 oktober 2002
- raadsvoorstel tot vaststelling van uitgangspunten herinrichting Eerschotsestraat (spreekrecht mogelijk)

-raadsvoorstel inzake het ontsnipperingsplan Liempdseweg-Broekdijk (spreekrecht mogelijk)

-raadsvoorstel inzake het plan van aanpak actualisatie bestemmingsplannen (spreekrecht mogelijk)

-ter kennisneming:
a. nota over planschade (spreekrecht mogelijk)
b. inspraakverslag herbouw woonhuis tot winkel met bovenwoning Hertog Hendrikstraat 4 (spreekrecht mogelijk).

-rondvraag

-sluiting.
geagendeerde onderwerpen, dient dit voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257). tel.(0413)481257
Aanvragen bouwvergunning

- A. van de Wijdeven, De Pulserstraat 5, bouw dakkapel
- T. van der Heijden, Lieshoutseweg 57 a, wijziging gevels woonhuis
- A. Reniers, Beethovenstraat 2, bouw 2 dakkapellen
- Woningbouwvereniging Sint-Oedenrode, wijzigen voorgevel woningen St. Martensstraat en Mgr. Bekkersplein

- Novadic, Schijndelseweg 46, plaatsen tijdelijke kantoorruimte
- A. van Boxtel, Mahlerplein 5, plaatsen 2 dakkapellen
- Bouwbedrijf Bert der Kinderen, Boskantseweg 104, bouw twee onder een kap woning, Dahliastraat 23 en 23a

Melding bouwvoornemen

- P. van Wieringen, Dommelrodelaan 26, bouw dakkapel tel.(0413) 481340
Verleende bouwvergunningen

- Eerschotsestraat 29, bouw schuilhut

- Wolvensteeg 2, verbouw woonboerderij t.b.v.inwoning en bouw garage/berging

- De Jongsingel 36, bouw tuinhuis

- Kofferen 26, wijziging verleende vergunning verbouw/uitbreiden woonhuis

- Corridor 4a, bouw tuinkamer

- Alfred Nobelstraat 8-10, wijziging verleende vergunning bouw bedrijfspand met woning

- Verwestraat 18, bouw serre/wintertuin

- Verwestraat 27, uitbreiden woonhuis

- Ollandseweg 85, bouw twee dakkapellen

- Hoogstraat 48, bouw weegbrug
Meldingplichtig bouwwerk (akkoord)

- Valstraat 22, plaatsen dakkapel

- Heuvel 11a, bouw dakkapel
Verleende sloopvergunning

- Wolvensteeg 2, sloop stal, bijgebouwen en gedeelte woonboerderij
- Vresselseweg 48, sloop varkensstallen
burgemeester en wethouders.
tel.(0413) 481339
Bouwplannen Dommelrode
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat bouwplannen zijn ingediend voor:

-het plaatsen van een dakkapel op het perceel Dommelrodelaan 26 v.r.v. de heer van Wieringen.

-het uitbreiden en veranderen van een woning op het perceel Emmausstraat 13 v.r.v. de heer van Erp.

Genoemde percelen zijn gelegen binnen het uitbreidingsplan gemeente Sint Oedenrode plan in onderdelen Dommelrode en het toekomstig bestemmingsplan "Dommelrode". De bouwplannen voldoen zowel aan de voorschriften van het geldend uitbreidingsplan als aan de uitgangspunten voor het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog in procedure te worden gebracht. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dient de bouwaanvraag te worden aangehouden. Ons college heeft echter de bevoegdheid om de bouwvergunning te verlenen voor genoemde bouwplannen. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om deze bouwplannen in te zien.
50 lid 7 van de Woningwet liggen de aanvragen voor eenieder met ingang van donderdag 21 november 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvragen naar tel. (0413) 481338
Uitbreiding woning Hoge Vonderstraat
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van een woning op het perceel Hoge Vonderstraat 3 v.r.v. mevrouw van Roosmalen - Kuijs.
Genoemd perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan Kom Sint Oedenrode en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". Het bouwplan voldoet, met vrijstelling, zowel aan de voorschriften van het geldend als aan het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog in procedure te worden gebracht. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dient de bouwaanvraag te worden aangehouden. Ons college heeft echter de bevoegdheid om de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen. Wij zijn dan ook voornemens om op grond van artikel 50 lid 4 Woningwet bouwvergunning te verlenen voor het bouwplan. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om dit bouwplan in te zien. Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht/ artikel 50 lid 7 van de Woningwet ligt de aanvraag voor eenieder met ingang van donderdag 21 november 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvraag naar voren te brengen.
tel. (0413) 481338
Woning aan de Schootsedijk
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor:

- het bouwen van een woning aan de Schootsedijk 14 v.r.v. dhr. W.J.A. v.d. Oever.

Genoemd perceel is gelegen binnen bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Het bouwplan voldoet, na het verlenen van vrijstelling ingevolge artikel 19 lid 4a (afwijking voorgeschreven maximuminhoud met 10%) en artikel 19 lid 4 b (bouwen met een geringe mate van afwijking van de voorgeschreven plaats) aan de voorschriften van het bestemmingsplan.

In verband hiermee ligt het bouwplan met ingang van donderdag 21 november 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Ingevolge artikel 50 lid 7 van de Woningwet en afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht is eenieder in de gelegenheid om de zienswijze over de aanvraag binnen deze termijn schriftelijk naar voren te brengen.
Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413) 481345
Spelregels voor bouwen en verbouwen
De woningwet wijzigt per 1 januari 2003

Als u gaat verbouwen, moet u daar meestal een bouwvergunning van de gemeente voor hebben. Voor een aantal bouwwerken is geen bouwvergunning noodzakelijk, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Alle andere (ver)bouwplannen moeten worden voorgelegd aan de gemeente. Deze toetst ze dan vooraf op een aantal door de wet voorgeschreven punten. Per 1 januari 2003 worden de regels voor bouwen en verbouwen op een groot aantal punten vernieuwd. Zo wijzigt de Woningwet, wordt het Bouwbesluit (waarin technische voorschriften zijn opgenomen) aangepast en worden er uniforme, landelijke regels ingevoerd met betrekking tot de informatie die moeten worden overlegd bij een aanvraag om bouwvergunning. Hieronder wordt in het kort ingegaan op de belangrijkste wijziging van de Woningwet: de uitbreiding van de categorieën bouwwerken die vergunningvrij kunnen worden gebouwd.

Vergunningvrij bouwen
Vanaf 1 januari 2003 kunnen sommige bouwwerken zonder bouwvergunning worden gebouwd. Voorbeelden zijn dakkapellen, carports, aan﷓ of uitbouwen bij woningen en gevelwijzigingen. Deze vergunningvrije bouwwerken moeten echter wel aan een groot aantal criteria voldoen. De wet stelt onder andere voorwaarden voor vergunningvrije bouwwerken met betrekking tot de hoogte, breedte, oppervlakte, plaats op het perceel en de maximale oppervlakte van bebouwing op het perceel. Als voorbeeld zijn in deze publicatie schematisch de criteria voor een vergunningvrije dakkapel opgenomen.

Folders beschikbaar via de website van de gemeente! Meer informatie over de wijziging van de Woningwet is te vinden op de website van de gemeente Sint﷓Oedenrode. Onder Algemeen, pagina woningwet & bouwbesluit 2003 kunt u folders en brochures bekijken of downloaden. Als u bouwplannen heeft en een (vergunningvrij) bouwwerk wilt realiseren, adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met Afdeling Bouwen en Milieu voor meer informatie hierover. Geen internet? Geen nood. De folders liggen ook voor u klaar bij de balie van afdeling Bouwen.
tel.(0413)481344
Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:
A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:
- W. Bartels, Kreiel 8b te Wintelre, voor een de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleeskuikenhouderij, gelegen aan Achterstesteeg nabij 6.
- W. Smits, Zijtaartseweg 12, voor een de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkensbedrijf, gelegen aan voornoemd adres.

- A. Pluk, Sterrebos 7, voor een de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokpaardenhouderij en een tuinbouwbedrijf, gelegen aan voornoemd adres.
B) het besluit tot acceptatie van de melding in de zin van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer van:

- Maatschap van Gastel-Bouwmans, Jekschotseweg 16, in verband met het veranderen van een kalveren- en paardenhouderij aan voornoemd adres. De melding voldoet aan het gestelde in artikel 8.19 lid 2 van de Wet milieubeheer.

- A. Vervoort, Hoogeind 9, in verband met het veranderen van een paardenhouderij aan voornoemd adres. De melding voldoet aan het gestelde in artikel 8.19 lid 2 van de Wet milieubeheer. C) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
- Van Engeland Groothandel Vof, Handelsweg 29, in verband met het van toepassing worden van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige groothandel in gereedschappen, hang- en sluitwerk en ijzerwaren aan voornoemd adres.
- Rengocar B.V., Nijverheidsweg 22, in verband met het van toepassing worden van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. Het betreft een inrichting voor het repareren en renoveren van rijdende winkels.

- CAVAC, Alfred Nobelstraat 1a, in verband met het van toepassing worden van het Besluit opslag en transport milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. Het betreft een inrichting voor het reinigen van gevel, voegrenovatie en impregneren.

- Laurus Nederland B.V., Postbus 370 in Den Bosch, in verband met het van toepassing worden van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. Het betreft een supermarkt aan de Hertog Hendrikstraat 1.
- Autoschade "Service" Jan van de Zanden, Industrieweg 27a, in verband met het uitbreiden of wijzigen van een inrichting aan voornoemd adres, voor zover deze uitbreiding/wijziging betrekking heeft op een autoschadeherstelbedrijf als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 21 november 2002 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De onder C genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Inbrengen bedenkingen

Tegen de onder A genoemde ontwerp-besluiten kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 19 december 2002 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaande ontwerp-besluiten.
Indienen bezwaarschrift
Tegen de onder B genoemde besluiten kan een bezwaarschrift worden ingediend op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en wethouders, voor 2 januari 2003. In het bezwaarschrift dienen te staan uw naam en adres, de datum van het besluit waartegen u bezwaar heeft en een duidelijke omschrijving van de bezwaren. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te `s-Gravenhage. Zo'n voorlopige voorziening kan alleen gevraagd worden als er vooraf ook een bezwaarschrift is ingediend. Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een afschrift van het ingediende bezwaarschrift worden gevoegd.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413) 481336

Inzameling oud papier
Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.
Maandag 25 november
Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum, De Hoef en Dommelrode
woensdag 27 november
Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; tel. (0413) 481340
Kapvergunningen

- 4 amerikaanse eiken, staande in de berm van de Zwembadweg nabij de ingang naar het park Kienehoef, in verband met de slechte vitaliteit van de bomen.

- 1 berk, staande in de voortuin van de woning aan de Bieslook 16, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.
- 6 berken, staande in de groenstrook langs de Mauritsstraat, ter hoogte van de woningen met huisnummer 1 tot en met 31, in verband met renovatie van de groenstrook, er worden nieuwe bomen geplant.
- 4 sierkersen en 2 meidoorns, staande op het woonerf aan de Koninginnelaan met de woningen met huisnummers 100 tot en met 114, in verband met de renovatie van de groenvakken, er worden nieuwe bomen herplant.
Verleende kapvergunning
van de onderstaande bomen Kapvergunning is verleend:
- 2 haagbeuken, staande langs de Stompersstraat, tussen de Markt en de Coeveringslaan, in verband met de herinrichting van de Stompersstraat, er worden 4 nieuwe bomen herplant.

Tevens maken Burgemeester en wethouders bekend dat per direct toestemming is verleend voor het vellen van:

- 1 amerikaanse eik, staande in de berm van de Koningsvaren, in verband met de zeer slechte vitaliteit van de boom. moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer. tel.(0413)481380
MILIEU-EFFECTRAPPORTAGE Reconstructieplannen provincie Noord-Brabant Informatiebijeenkomst 10 december in Boxtel
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken het volgende bekend:

Op grond van de Reconstructiewet ontwikkelt de provincie Noord-Brabant reconstructieplannen om een goede ruimtelijke structuur met betrekking tot landbouw, natuur, bos, landschap, recreatie, water, milieu en infrastructuur te bevorderen, alsmede ter bevordering van een goed woon-, werk- en leefklimaat en een goede economische structuur in het landelijk gebied. Voor deze reconstructieplannen worden m.e.r.-procedures gevolgd.

Gedeputeerde staten hebben op 29 oktober de startnotities voor milieu-effectrapportages voor de reconstructieplannen voor de verschillende reconstructiegebieden, waaronder het gebied Meierij waar Sint-Oedenrode toe behoort, vastgesteld. Een startnotitie is de eerste stap in een procedure die moet leiden tot het opstellen van een Milieu-effectrapport (MER). Het op te stellen MER is bedoeld om de gevolgen van een voorgenomen activiteit voor het fysieke milieu zichtbaar te maken. Naar aanleiding van de startnotitie, waarin de provincie in grote lijnen aangeeft wat zij voornemens is, de ingekomen reacties en het advies van de Commissie voor de milieu-effectrapportage, worden richtlijnen opgesteld. Deze moeten bij het opstellen van een MER in acht worden genomen.

ter inzage

De startnotitie ligt met ingang van 18 november tot en met 23 december 2002 o.a. ter inzage bij:


-de bibliotheek van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te `s-Hertogenbosch, tijdens kantooruren;

-de gemeentehuizen van de gemeenten Best, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Boxtel, Haaren, Oisterwijk, Heusden, Loon op Zand, Dongen en Tilburg;

-de hoofdvestigingen van de openbare bibliotheken in de genoemde gemeenten;

-de waterschappen De Dommel, De Aa, Maaskant, Dongestroom, Mark en Weerijs, Land en Nassau op de aldaar gebruikelijke wijze.

In het provinciehuis kunnen stukken desgevraagd tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week ook buiten kantooruren worden ingezien. Tevens zijn de startnotities gedurende de periode van ter inzagelegging te bekijken op internet: www.brabant.nl.

Toezending van stukken en informatie

Een ieder kan verzoeken om toezending van de startnotities bij het servicecentrum van de provincie (073-6812525). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Bauwens (in de rol van bevoegd gezag: 073-68226768, E-mail jbauwens@brabant.nl) of met dhr. J. van der Wijst (in de rol van initiatiefnemer: 073-6818763, E-mail jvdwijst@brabant.nl).

Informatiebijeenkomsten

Om u zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van de startnotitie en de bijbehorende streefbeelden, organiseert de provincie informatiebijeenkomsten

De bijeenkomst voor het gebied De Meierij, waartoe Sint-Oedenrode behoort, vindt plaats op:

10 december 2002 in het gemeentehuis van Boxtel, aanvang 19.30 uur.

Opmerkingen

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.14 van de wet milieubeheer, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld opmerkingen te maken over de te geven richtlijnen. De opmerkingen kunnen tot en met 23 december 2002 worden ingezonden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, t.a.v. mevr. J. Bauwens, Postbus 90151, 5200 MC `s-Hertogenbosch. Daarbij kan worden verzocht persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Tevens kunnen mondelingen opmerkingen gemaakt worden tijdens de bovengenoemde informatiebijeenkomst.

Foto's ontvangst SinterklaasTijdens de ontvangst van Sinterklaas op de markt en in sporthalDe Streepen zijn heel veel leuke foto's gemaakt.De foto's staan op internet: www.sportbedrijf.comAls u op de mijter of de pakjes klikt, komt u bij de foto's.Er staat tevens aangegeven hoe u gratis in het bezit van de foto's kunt komen.Sportbedrijf Sint-OedenrodeDommelstraat 20, Sint-Oedenrode(0413) 475909 Bestemmingsplan "bedrijventerrein Nijnsel IV"

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat met ingang van donderdag 21 november 2002 voor de duur van 4 weken voor iedereen op het gemeentehuis ter inzage zal liggen, het door de gemeenteraad op 7 november 2002 vastgestelde bestemmingsplan "bedrijventerrein Nijnsel IV".
Bij de vaststelling heeft de raad een wijziging aangebracht in het ontwerp zoals dat ter visie heeft gelegen. De wijziging heeft betrekking op het profiel van een weg en bouwhoogten. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan binnen genoemde termijn van 4 weken een bedenking worden ingediend bij Gedeputeerde Staten, postbus 90151, 5200 MC te
`s-Hertogenbosch. Deze bevoegdheid komt toe aan:
- degene die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan heeft ingediend

- degene die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen
- degene die bezwaar heeft tegen de door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen: een bedenking kan in dit geval alleen tegen die wijzigingen worden ingediend.
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
tel.(0413)481352