Gemeente Tytsjerksteradiel


Advertentie Actief, week 47
Kennisgevingen ingevolge de wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat zij de volgende meldingen ingevolge de Wet milieubeheer hebben ontvangen: Op grond van het Besluit mestbassins milieubeheer van:
- J. Smedes voor een mestbassin op het adres Gravinneloane 6 in Garyp; Op grond van het Besluit Bouw- en houtbedrijven milieubeheer van:
- G. Veenstra voor een rietdekkersbedrijf en riethandel op het adres Elingsloane 16 in Burgum;
Op grond van het Besluit Detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van:
- Houwer Bergum BV voor het veranderen van een warenhuis op het adres Tsjibbe Geartsstrjitte 8 ­ 14 in Burgum;
Op grond van het Besluit Tandartspraktijken milieubeheer van:
- Dental Center + voor een tandartspraktijk op het adres Vossenburcht 1 in Hurdegaryp;
- H.J. Nieuwenhof voor een tandartspraktijk op het adres Ds. Talmasingel 47 in Burgum;
- R. Huijsen van Reenen voor een tandartspraktijk op het adres Botte Jaerlastraat 2 in Burgum
Op grond van het Besluit Melkrundveehouderijen milieubeheer van:
- P. Sibma voor een melkrundveehouderij op het adres Eendrachtsweg 24 in Garyp; Op grond van het Besluit Woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer van:
- Talant voor een woonboerderij aan de Noordersingel 7 in Burgum; Op grond van het Besluit Horeca, sport en recreatie milieubeheer van:
- F. de Vlas voor Skûtsjeverhuur Annage op het adres Reidtûgel 5 in Earnewâld;
- A. Veldboom voor het Skûtsjemuseum Earnewâld op het adres De Stripe 12; Op grond van het Besluit Opslag en Transport milieubeheer van:
- Transportbedrijf Van der Wal voor de stalling van trucks en trailers op het adres Elingsloane 53 in Burgum
advertentieAktief20nov2002.cb
week47/nr 47-01



W E T M I L I E U B E H E E R
Burgemeester en wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel maken op grond van artikel 3:41 en 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op 12 november 2002 aan:
- De heer L.S. Antonides een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning op grond van de Wet Milieubeheer hebben verleend voor een melkrundveehouderij op het adres Nieuwstad 82 in Burgum.
Eén en ander onder diverse voorschriften ter bescherming van het milieu. De vergunning, alsmede de daarop betrekking hebbende aanvraag met bijbehorende stukken liggen van 21 november 2002 tot en met 2 januari 2003 bij de afdeling Milieu en Beheer, sectie Milieu (kamer 82), Raadhuisweg 7 te Burgum, ter inzage, elke werkdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Op verzoek (telefoon 0511 - 460965) kunnen genoemde stukken op maandag van 17.00 uur tot 20.00 uur worden ingezien.
Ingevolge de artikelen 20.1 eerste lid en 20.6 tweede lid van de Wet Milieubeheer kunnen: a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking; b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van de beschikking;
c. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikking ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht; d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking. De beschikking(en) wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan; de beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan: de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep en het vragen van voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor het beroep bedraagt dat * 102,10 (voor rechtspersonen * 204,20) en voor een verzoek om voorlopige voorziening * 102,10 (voor rechtspersonen * 204,20. 20 november 2002
adv besch Antonides nov 2002.wdj
week47/nr47-02



Bekendmaking rapport Ruimtelijk-economische visie detailhandel Burgum Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat van 21 november 2002 tot 14 december 2002 bij de balie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis ter inzage ligt het rapport: "Ruimtelijk-economische visie detailhandel Burgum" Het rapport geeft een actuele visie op de gewenste kwantiteit en kwaliteit van de detailhandel in Burgum en is onder meer opgesteld ten behoeve van de functieversterking van het winkelcentrum als belangrijk onderdeel van de verdere ontwikkeling van Burgum als regionaal centrum.
Gedurende genoemde termijn bestaat voor een ieder de gelegenheid een schriftelijke reactie in te dienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 3, 9250 AA Burgum. De reacties worden meegenomen bij de beoordeling en vaststelling van genoemd rapport. Voor nadere informatie omtrent het bovenstaande kunt u terecht bij dhr. S.A. Heidstra, tel. 0511-460904.
Burgum, 20 november 2002
actief bekendmaking visie detailhandel week 47 2002.kk week47/nr47-03



Bekendmaking verkeersmaatregel te Tytsjerk
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten door plaatsing van een verkeersteken met bord volgens model E6 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en hieronder een kentekenplaat en het aanbrengen van markering op de rijbaan ter plaatse van de woning Boskleane 31 een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te brengen op de rijbaan.
Het volledige besluit ligt ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Raadhuisweg 7 te Burgum.
Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na datum van publicatie bij ons een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Burgum, 12 november 2002
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel
de secretaris de burgemeester (drs. H. Schukking) (G.J. Polderman) verklbsl/bekendmaking gehandic.p-plaats Boskleane 31 Tytsjerk.mvb week47/nr47-04



Ingekomen aanvragen vergunningen/toestemmingen
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat in de afgelopen week zijn ingekomen de aanvragen:

Aldtsjerk
bouwaanvraag
Burgum
1270 Zorgkwadrant Fryslân Oost voor overkapping van de binnentuin op het perceel Prinses Margrietstraat 1;
1262 H. Jelsma voor het vergroten van de woning met een dakkapel op het perceel Burg. van Panhuyslaan 121;
Eastermar
1273 Friso Aann. Maatschappij B.V. voor het vergroten van een kantoorpand op het perceel Mounekamp 4;
Garyp
1253 M. Schonenburg voor nieuwbouw tuinhuisje op het perceel Mounehoek 10A; Hurdegaryp
1076 W.S. Kuins voor het vergroten van de woning met een garage op perceel Wester- Omwei 2;
Noardburgum
1269 C. Dijkman voor de verbouw van de garage tot slaapkamer op het perceel Marijkepaed 33;
Ryptsjerk
1259 J. Boersma voor nieuwbouw garage op het perceel Binnendijk 104; kapvergunning
Burgum
1258 J.M. Meulman voor een kapvergunning op het perceel Koningin Julianastraat 5; 1252 K. van der Meer voor het kappen van een larix en het knotten van wilgen op het perceel Langelaan 4;
De Tike
1268 Gedeputeerde Staten voor de kap t.b.v. reconstructie kruispunt De Tike op de Provinciale weg N356;
Garyp
1265 E.J. Johanns voor het knotten van 5 linden op het perceel Westerein 16; Hurdegaryp
1266 S. Elgersma voor het kappen van een boom op het perceel Gaelekamp 65; Noardburgum
1267 P. Bergsma voor de kap t.b.v. pleinaanpassing op het perceel Marijkepaed 2; Oentsjerk
1257 B.G. Oudejans voor de kap van 2 bomen op het perceel Douwelaan 8; 1251 H. Scheffer voor het kappen van een berk op het perceel Heemstrasingel 20; Gebruiksvergunning
Burgum
1256 P. van Zwol voor het houden van een lunchroom & snackbar op het perceel De Passaazje 8;
Oentsjerk
1249 B. Ou ­ Hun voor het houden van een restaurant op het perceel Nieuwe Straat weg 2;
Wyns
1261 Z. Davidzon voor het houden van een restaurant op het perceel Bartlehiem 13; Sloopvergunningen
Tytsjerk
1255 Arch. Dorenbos voor de sloop van de woningen op het perceel Buorren 28 en 30;




---

Op grond van artikel 57 van de Woningwet wordt een openbaar bouwregister bijgehouden waarin nadere gegevens over de aanvragen zijn opgenomen. Dit bouwregister ligt bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage. Bezwaren kunnen in dit stadium niet worden ingediend. Publicatie heeft slechts ten doel de gelegenheid te bieden de procedure te volgen.
actief ingekomen aanvragen week28 .balievg1
week47/nr 47-05



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Aanvraag vrijstelling
Burgemeester van Tytsjerksteradiel maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders voornemens is:
Vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de WRO toe te passen voor:

De verbouw van de voormalig sporthal aan de Burgemeester Panhuyslaan 8 te Burgum tot woning met bedrijfsruimte.
Het plan ligt met ingang van 21 november 2002 gedurende 4 weken bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage.
Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijke zienswijzen naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen (Postbus 3, 9250 BURGUM).
vrijst19lid1sporthalBurgum.kk
week47/nr 47-06



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Voorbereidingsbesluit Burgum, Burgemeester Panhuyslaan 8 De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 14 november 2002 op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening verklaard dat voor het perceel Burg. Panhuyslaan 8 een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid ten behoeve van de verbouw van de voormalige sporthal tot een woning. Het besluit treedt in werking op 25 november 2002 en ligt vanaf die datum bij de balie Bouwen en Wonen voor een ieder ter inzage. Tegen het voorbereidingsbesluit kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking (22 november 2002) een bezwaarschrift bij de gemeenteraad worden ingediend. Burgum, 20 november 2002
Burgemeester en wethouders voornoemd,
G. J. Polderman (burgemeester)
drs. H. Schukking (secretaris)
voorbereidingsbessporthalBurgumtot woning.kk week47/nr47-07



Iepenbiere riedsgearkomste
Op tongersdei 28 novimber 2002 wurdt yn it gemeentehûs, Raadhuisweg 7 yn Burgum in iepenbiere riedsgearkomste hâlden. De riedsgearkomste `nije styl' bestiet út twa parten: in ynformearjend en in beslútfoarmjend part. De gearkomste begjint om sân oere mei it frage- healoerke foar riedsleden. It ynformearjend part begjint healwei achten. Foarôfgeand oan it ynformearjend part is der foar it publyk gelegenheid om yn te sprekken oer punten dy `t op de byhearrende wurklist steane. Foar it begjin fan it beslútfoarmjende part bestiet der foar it publyk ek gelegenheid ta ynspraak oer punten dy `t op dy wurklist steane. It is net alhiel wis hoe let it beslútfoarmjend part fan de gearkomste begjint. Dat hinget ôf fan it slutingstydstip fan it stuit dat it ynformearjend part ôfsletten wurdt.
Wy noegje jo fan herte út om de gearkomste by te wenjen. Jo kinne it gemeentehûs ynkomme fia de saneamde trou-yngong. Op de wurklist stiet û.o.:

- Frage-healoerke foar riedsleden (fan 19.00 oant 19.30 oere) Ynformearjend part (fan 19.30 oere ôf)

- It finansjeel beliedsynstrumintarium moat op `e kop Beslútfoarmend part

- Meidielings en ynkommen stikken
Utstellen fan boargemaster en wethâlders oangeande: A-stikken

- Meidielings en ynkommen stikken

- Mienskiplike regelingen en bestjoeren

- Ynrjochting riedseal

- Evaluaasje grienbeleid

- Beliedsplan 2003 Sosjale Saken
B-stik

- Fusearring Regionale Yndikaasjeorganen yn Fryslân
- Begruttingswizigings

- Foardracht leden ûndersykskeamer
Commissievergadering Bezwaar- en Beroepschriften Op maandag 25 november 2002 wordt in het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel, Raadhuis- weg 7 te Burgum een openbare hoorzitting gehouden van de commissie Bezwaar- en Beroeps- schriften.
De volgende zaken worden behandeld:

1. (19.30)
Bezwaarschrift tegen de weigering d.d. 2 oktober 2002 van een kapvergunning voor twee Amerikaanse eiken.

2. (20.00)
Bezwaarschrift tegen de d.d. 16 oktober 2002 verleende uitritvergunning voor het peceel Burgemeester Drijberweg 44 Hurdegaryp

3. (20.30)
Bezwaarschrift tegen de d.d. 9 oktober verleende bouwvergunning voor een werktuigen- loods op het perceel Zomerweg 51 te Noardburgum en bezwaarschrift tegen de aan hem




---

opgelegde bouwstop wegens bouwen in afwijking van de d.d. 9 oktober jl. verleende bouwvergunning voor de bouw van een werktuigenloods op het perceel Zomerweg 51 te Noardburgum
Voor informatie over bovenstaande vergaderingen kunt u contact opnemen met Didi Boskma- van der Meer, gemeentevoorlichter, tel. (0511) 460 516. actief ried 28 november 2002.kk
week47/nr47-08
week48/nr48-02



Aanvragen vrijstellingen:
De burgemeester van Tytsjerksteradiel maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders voornemens is:
A. Vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe te passen voor:

2001-807 J. Kooistra voor nieuwbouw van een woning met garage op het perceel Inialoane 69a te Garyp.

De plannen liggen met ingang van 20 november tot 4 december 2002 bij de balie Bouwen en Wonen ter inzage.
B. Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe passen voor:

850 J. Bosma voor het vergroten van de woning op het perceel Veldmansweg 23 te Noardburgum.
De plannen liggen met ingang van 20 november tot 18 december 2002 bij de balie Bouwen en Wonen ter inzage.
Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijke bedenkingen naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen (Postbus 3, 9250 AA Burgum)
aanvragen vrijstellingen wk47.balievg1
week47/nr47-09



Verleende vergunningen/toestemmingen/vrijstellingen Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat zij: A. Bouwvergunning/toestemming hebben verleend aan: Burgum
1174 A. Sikma voor nieuwbouw berging op het perceel Burg. van Panhuyslaan 5; 1136 D. Jilderda voor de verbouw van de garage tot bijkeuken op het perceel De Tulpebeam 20;
Earnewâld
1157 Total Fina Elf E. & P. Nederland voor het plaatsen van een hemelwateropvang op het perceel Ds. van der Veenweg 7A; Garyp
1213 A.C. Pronk voor nieuwbouw van een tuinhuisje op het perceel Feanhústerpaad 22;
1353 Bouwbedrijf Wagenaar voor de nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Inialoane 23;
Noardburgum
975 A. Woudwijk voor de nieuwbouw van een berging op het perceel Marijkepaed 20; 970 C. Dijkman voor het vervangen/vergroten van de berging op het Marijkepaed 33; 868 J.R. Roorda voor het vergroten van de woning op het perceel Oude Commis- sieweg 28;
Oentsjerk
1066 W. Moezelaar voor het vergroten van de woonkamer op het perceel De Finne 45; 1231 A. Dassen voor het vergroten van de woning op het perceel De Kamp 23; 1241 G. Maring voor de nieuwbouw van een berging (melding) op het perceel De Finne 29;

B. Kapvergunning hebben verleend aan:
1252 K. en A. van der Meer voor de kap van een lariks en het knotten van wilgen op het perceel Langelaan 4 te Burgum; 1240 C. Brouwer voor de kap van 2 bomen op het perceel Wâltsje 1 te Eastermar; 1265 E.J. Johanns voor het knotten van 5 linden op het perceel Westerein 16 te Garyp;
1238 B.H.J. Nieuwenhuis voor de kap + herplant op het perceel Johannes Kuiperweg 2 te Noardburgum;
1159 E. Kloosterman voor het kappen van een boom met rot op het perceel Zeven- huisterweg 47 te Noardburgum; 1251 H. Scheffer voor het kappen van een berk op het perceel Heemstrasingel 20 te Oentsjerk;
1106 J. de Jong voor het kappen en snoeien op het perceel Woelwijk 11 te Tytsjerk;

C. gebruiksvergunning
1256 P. van Zwol voor het houden van een lunchroom & snackbar op perceel De Passaazje 8 te Burgum;
1152 A. Lijzenga voor het houden van een café, zalencentrum en snackbar op het perceel Canterlandseweg 1 te Gytsjerk; 1261 Z. Davidzon voor het houden van een restaurant op het perceel Bartlehiem 13 te Wyns;

D. Sloopvergunning
Eastermar
987 T. de Vries voor het slopen van een woonboerderij (gedeeltelijk) op het perceel It Heechsân 3;




---

E. Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Bouwvergunning hebben verleend:
Eastermar
987 T. de Vries voor het herbouwen van een woning op het perceel It Heechsân 3; Noardburgum
942 J. Visser voor nieuwbouw van een garage op het perceel Rijksstraatweg 7; De plannen liggen bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage. Binnen 6 weken na de datum van deze publicatie kunnen belanghebbenden bij burgemeester en wethouders op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning, toestemming en vrijstelling (Postbus 3, 9250 AA Burgum). verleende vergunningenweek47.balievg1
week47/nr47-10



Inspraak bouwplan Van den Belt Tankstations b.v. om het tankstation Trynwâld- sterdyk 1 te Gytsjerk te veranderen.
Van den Belt Tankstations b.v. te Drachten heeft een plan ingediend voor het moderniseren en beperkt uitbreiden van het tankstation aan de Trynwâldsterdyk 1 te Gytsjerk. Omdat op grond van het in het bestemmingsplan opgenomen bouwschema de beperkte uitbreiding niet mogelijk is, kan de nieuwbouw alleen gerealiseerd worden met toepassing van een vrijstelling ex. artikel 19 lid 1 WRO (zelfstandige projectprocedure). Alvorens de gemeente een standpunt over de toepasbaarheid van deze vrijstelling inneemt, stelt zij een ieder in de gelegenheid op het bouwplan te reageren.
Op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de inspraakverordening van onze gemeente ligt het plan vanaf 20 november 2002 gedurende vier weken bij de balie Bouwen en Wonen op het gemeentehuis aan de Raadhuisweg 7 te Burgum ter inzage. Gedurende deze periode kunnen schriftelijke inspraakreacties worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel, Postbus 3, 9250 AA Burgum. inspraak.jp
week47/nr47-11



Aanvragen evenementen
De burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat er in de periode van 12 november 2002 t/m 18 november 2002 aanvragen om een evene- mentenvergunning zijn binnengekomen voor:

- een kerstmarkt met live-muziek op dorpsplein 't Breed te Eastermar van 17.00 tot 21.00 uur op 13 december 2002;

- een Night Of The Music in Sporthal "de Hege Wâlden" te Oentsjerk van 19.00 tot 02.00 uur op 12 april 2003;

- een feest met live-muziek in een tent t.b.v. Café "Sieswerda" op het parkeerterrein bij Sporthal De Hege Wâlden te Oentsjerk van 13.00 tot 02.00 uur op 24 mei 2002;
- een feest ter ere van het 25-jarig bestaan van de St. Soc. Cult. werk BOB in en om het BOB- gebouw aan de Wynserdyk en het plaatsen van een tent op een stuk land van IPC-dier aan de Rengersweg te Oentsjerk van 14.00 tot 23.30 uur op 19 april 2003;
- een vijftal toneelavonden met live-muziek door Toneelvereniging MRV Tesselschade in dorpshuis "de Schalmei" te Hurdegaryp van 20.00-02.00 uur op 18, 25 en 31 januari en
1 februari 2003 en van 14.30-18.30 uur op 26 januari 2003. Bovengenoemde aanvragen liggen vanaf donderdag 21 november 2002 gedurende 10 dagen ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Algemene en Burgerzaken. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van het verzoek hun zienswijze kenbaar maken bij de burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders (Postbus 3, 9250 AA Burgum)
Nov 02-3 aangevraagd.gvdl
week47/nr47-12



Verleende evenementenvergunning
De burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders van Tytsjerk- steradiel maken bekend dat zij in de periode van 12 november t/m 18 november 2002 een evenementenvergunning hebben verleend voor het houden van:
- een intocht van Sint Nicolaas in Hurdegaryp van 13.15 tot 15.00 uur op 23 november 2002.
- een avond met live-muziek in café "Moarkswâl" te Aldtsjerk van 21.00 tot 02.00 uur op 23 november 2002.

- een avond met live-muziek (besloten activiteit) na afloop van een zaalvoetbaltoernooi in Sportcafé/Kegelbaan "Time-Out" te Burgum tot 02.00 uur op 23 november 2002. Binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, kunnen belang- hebbenden bij de burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijke bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning (Postbus 3, 9250 AA Burgum). Nov 02-3 verleend.gvdl
week47/nr47-13