Persbericht 19 november 2002
Uitbater "Lambermon's Eigenwijze Kooktheater" Haarlem
"Meest Markante Horecaondernemer" 2002
Woerden, 19 november 2002 - Michel Lambermon van Lambermon's
Eigenwijze Kooktheater in Haarlem is de "Meest Markante
Horecaondernemer" van 2002. Lambermon is als landelijk winnaar gekozen
uit 12 regionale kandidaten na een verkiezing die Koninklijk Horeca
Nederland organiseert in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.
Michel Lambermon Doorslaggevend voor de keuze van de jury is dat
Lambermon een voor Nederland geheel nieuw concept heeft opgezet,
namelijk ieder half uur één gerecht koken. De prijs is bestemd voor
ondernemers met markante en innoverende ideeën over het
ondernemerschap in de horeca.
Michel Lambermon
Lambermon heeft op een gewaagde, maar zeer doordachte wijze een voor
Nederland nieuw concept ontwikkeld. Het etablissement is reeds een
begrip in Haarlem en omstreken. De menukaart is niet van tevoren in te
zien maar wordt elke dag samengesteld aan de hand van de door zijn
versleveranciers geleverde producten. Bijzonder aan zijn manier van
koken is dat er elk half uur een warm `tussengerecht' geserveerd
wordt. De gast bepaalt zelf of hij daarvan wil genieten of een gang
overslaat. Op elk moment kan er afgesloten worden met het dessert of
een kaasplankje. Per gerecht wordt een speciaal geselecteerde wijn
geserveerd. Het restaurant is gevestigd in een klassiek pand met een
moderne inrichting. Ook beschikt de ondernemer over een bijzondere
website waarop gasten online de dagelijkse gerechten kunnen lezen en
een tafel kunnen reserveren: www.lambermons.nl.
"Meest Markante Horecaondernemer"
De benoeming tot "Meest Markante Horecaondernemer" is de enige,
sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak.Van hotelmanager van een
vijfsterrenhotel tot de kleine ondernemer op de hoek, het trendy
restaurant of het sfeervolle café. Kortom, het hele scala aan
horecabedrijven. Zij kunnen allen in aanmerking komen voor de titel
"De Meest Markante Horecamanager" van een bepaalde regio. Het gaat om
ondernemers die niet alleen hun vak uitstekend verstaan, maar
bovendien zich onderscheiden van hun collega-ondernemers. De criteria
waaraan zij minimaal moeten voldoen zijn een financieel gezond
bedrijf, een goed personeelsbeleid, een vorm van samenwerking met
collega's en een goede presentatie van bedrijf en product.
Bijlage: De overige regionale Markant winnaars in 2002
Jury
De jury bestond dit jaar uit voorzitter Guido van Woerkom
(hoofddirecteur ANWB), Jeu Claes (directeur Koninklijk Horeca
Nederland), Ben Rijgersberg (directeur SVH Onderwijscentrum), Marjon
Prummel (hoofdredacteur Horeca Entree), Thomas Lepeltak (Stan
Huygensjournaal) en Harald Droste ("Meest Markante Horecaondernemer"
in 2001).
Noot voor de redactie,