Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 19 november 2002

Uitbater "Lambermon's Eigenwijze Kooktheater" Haarlem "Meest Markante Horecaondernemer" 2002

Woerden, 19 november 2002 - Michel Lambermon van Lambermon's Eigenwijze Kooktheater in Haarlem is de "Meest Markante Horecaondernemer" van 2002. Lambermon is als landelijk winnaar gekozen uit 12 regionale kandidaten na een verkiezing die Koninklijk Horeca Nederland organiseert in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Michel Lambermon Doorslaggevend voor de keuze van de jury is dat Lambermon een voor Nederland geheel nieuw concept heeft opgezet, namelijk ieder half uur één gerecht koken. De prijs is bestemd voor ondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca.

Michel Lambermon

Lambermon heeft op een gewaagde, maar zeer doordachte wijze een voor Nederland nieuw concept ontwikkeld. Het etablissement is reeds een begrip in Haarlem en omstreken. De menukaart is niet van tevoren in te zien maar wordt elke dag samengesteld aan de hand van de door zijn versleveranciers geleverde producten. Bijzonder aan zijn manier van koken is dat er elk half uur een warm `tussengerecht' geserveerd wordt. De gast bepaalt zelf of hij daarvan wil genieten of een gang overslaat. Op elk moment kan er afgesloten worden met het dessert of een kaasplankje. Per gerecht wordt een speciaal geselecteerde wijn geserveerd. Het restaurant is gevestigd in een klassiek pand met een moderne inrichting. Ook beschikt de ondernemer over een bijzondere website waarop gasten online de dagelijkse gerechten kunnen lezen en een tafel kunnen reserveren: www.lambermons.nl.

"Meest Markante Horecaondernemer"

De benoeming tot "Meest Markante Horecaondernemer" is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak.Van hotelmanager van een vijfsterrenhotel tot de kleine ondernemer op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom, het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen allen in aanmerking komen voor de titel "De Meest Markante Horecamanager" van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die niet alleen hun vak uitstekend verstaan, maar bovendien zich onderscheiden van hun collega-ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen zijn een financieel gezond bedrijf, een goed personeelsbeleid, een vorm van samenwerking met collega's en een goede presentatie van bedrijf en product.


Bijlage: De overige regionale Markant winnaars in 2002
Jury

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Guido van Woerkom (hoofddirecteur ANWB), Jeu Claes (directeur Koninklijk Horeca Nederland), Ben Rijgersberg (directeur SVH Onderwijscentrum), Marjon Prummel (hoofdredacteur Horeca Entree), Thomas Lepeltak (Stan Huygensjournaal) en Harald Droste ("Meest Markante Horecaondernemer" in 2001).

Noot voor de redactie,