CDA

Diverse amendementen en moties van CDA op Belastingplan 2003 aangenomen

Bij de afronding van de plenaire behandeling van het Belastingplan 2003 zijn diverse amendementen en moties van Tweede Kamerlid Nicolien van Vroonhoven aangenomen. Onder meer een amendement waarin om afschaffing van de basisaftrek van de lijfrente wordt gevraagd, een motie ter verbetering van de inkomenspositie van gehandicapten, een amendement waarin om het terugsluizen van de ecotax naar non-profitinstellingen wordt verzocht en een motie over de fiscale facilitering van bedrijfsoverdrachten.

Tevens heeft staatssecretaris Steven van Eijk (Financiën) een Nota van Wijziging toegezegd, waardoor er een oplossing komt voor alfahulpen, gastouders en anderen met een beperkt inkomen "die fiscale gevolgen ondervonden van de geleidelijke loonsverhoging als compensatie voor de geleidelijke afname van de tijdelijk verhoging van de algemene heffingskorting."

Volgens Van Vroonhoven bood de door de staatssecretaris voorgestelde maatregel slechts een deel van de achtergestelde groep te compenseren. Tijdens het wetgevingsoverleg, voorafgaand aan de plenaire behandeling van het Belastingplan, heeft het CDA met een motie gedreigd, waarna de staatssecretaris de Nota van Wijziging heeft toegezegd.

Wilt u meer weten over de amendementen en moties m.b.t het Belastingplan 2003, die door (onder meer) het CDA zijn ingediend, klik dan hier.