Bartiméus



* Alles weten over slechtziend en blind zijn? www.blindenslechtziend.nl
Alles weten over slechtziend en blind zijn? www.blindenslechtziend.nl

Hoe is het om heel weinig of helemaal niets te zien? En kun je sporten als je niet of niet goed ziet? Vanaf 1 november is er een website speciaal voor scholieren. Dit is www.blindenslechtziend.nl. De site geeft antwoord op alle vragen over visuele beperkingen. Bartiméus, een organisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn, heeft het initiatief genomen voor deze site. De site laat zien hoe je, ook met beperkingen, kunt deelnemen aan het 'gewone' leven.

Scholieren van 10 tot 14 jaar, maar natuurlijk ook andere belangstellenden, kunnen op de site veel informatie vinden over visuele beperkingen. De informatie wordt ondersteund met foto's en filmpjes. Om leerkrachten bekend te maken met de site wordt er een bijbehorende werkstukwijzer verzonden aan alle basisscholen en aan de vakgroepen biologie, natuur- en scheikunde van de basisvorming. De combinatie website en werkstukwijzer vormt een goede basis voor een interessant werkstuk of zelfs een vakoverstijgend project. Onder de knop 'informatie voor volwassenen' is uitgebreide informatie te vinden die ook anderen dan scholieren de weg wijst, bijvoorbeeld naar organisaties waar men advies en ondersteuning kan krijgen.

De site www.blindenslechtziend.nl is tot stand gekomen in samenwerking met het LPOVG, Landelijk Platform voor Onderwijs aan Visueel Gehandicapten.


---

Persbericht