Provincie Overijssel

Gedeputeerde Bennink pleit voor versterking regionale economie en sociale kwaliteit

Versterking van de regionale economie en sociale kwaliteit in combinatie met een goede bereikbaarheid is een topprioriteit van de provincie Overijssel. Wij maken ons daar sterk voor samen met onze partners in en buiten de provincie. Dit zei gedeputeerde T. Bennink vandaag tijdens de uitreiking van de eerste EU-beschikkingen in het provinciehuis in Zwolle.

Volgens Bennink is de provincie Overijssel de meest aangewezen uitvoerder van Europese stimuleringsprogrammas en niet de rijksoverheid. Wij hebben een streepje voor op het rijk, want wij hebben bij de provincie veel verstand van de regionale samenleving. Wij weten wat een provincie sterk en leefbaar maakt, aldus Bennink.

De provincie Overijssel legt in haar beleid sterk de nadruk op regionale en plattelandsontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de reconstructie, de ecologische hoofdstructuur, maar ook het innovatiebeleid en recreatie en toerisme.

Onlangs hebben Gedeputeerde Staten voor 53 projecten een EU-bijdrage van 17 miljoen euro toegekend. De provincie neemt zelf met een bijdrage van 5 miljoen euro deel aan deze projecten. De projecten hebben betrekking op de uitvoering van meerdere Europese programmas.

De organisatie voor de uitvoering van deze Europese programmas heeft de provincie bijeengebracht in het Europaloket. Het Europaloket heeft ook een e-zine waarop belangstellenden zich kunnen abonneren.

Bron: Petra Timmer, 038 425 2318


© 20-11-2002 Provincie Overijssel