ESSENT NV
http://www.essent.nl

Essent wil zijn IT gedeeltelijk uitbesteden

Arnhem, 20 november 2002

Essent wil de kantoorautomatisering en het beheer van de datacenters verder uitbesteden. Het gaat daarbij om werkplekdiensten, netwerkdiensten, het beheer van pc's, applicatieservers, data-opslag en back-up voorzieningen. Een belangrijk deel van deze diensten is reeds uitbesteed en op deze wijze wordt meer eenheid in de organisatie bereikt, waarbij ook lagere kosten kunnen worden gerealiseerd. De betrokken diensten en activiteiten worden niet als kern-activiteit beoordeeld en bovendien bestaat er voor deze veelal standaardproducten een volwassen leveranciersmarkt.

Essent is ontstaan na een aantal opeenvolgende fusies en is ingericht volgens een divisiemodel. Dit heeft geleid tot een complexe beheersstructuur voor automatisering (IT) die veel managementaandacht vraagt, terwijl de liberalisering van de energiemarkt duidelijke focus op de belangrijkste IT-systemen vergt. Daarom is besloten te onderzoeken of de niet-kern IT-activiteiten verder uitbesteed kunnen worden.

De uit te besteden activiteiten bieden werk aan ongeveer 150 medewerkers, waarvan de helft medewerkers in vaste dienst en de helft medewerkers met een tijdelijk contract (ingehuurd via derden). De nieuwe leveranciers van deze diensten zullen de Essent medewerkers dienen op te nemen in hun organisatie en de overgang wordt zorgvuldig begeleid op basis van bij Essent geldende normen en regelingen. De plannen worden voor advies aan de Centrale Ondernemingsraad voorgelegd.

Essent verwacht in de eerste helft van 2003 een keuze te kunnen maken welke leveranciers van IT diensten het beste aansluiten bij de geformuleerde eisen.


---

---