---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Uitreiking herinneringsmedaille Hr.Ms. Van Galen (CAVDKM)

Herinneringsmedaille voor bemanning Hr.Ms. Van Galen

20-11-2002

De Commandant der Zeemacht, vice-admiraal J. Van der Aa, heeft vanmorgen (20 november) de "Enduring Freedom" medaille uitgereikt aan de bemanning van de Hr.Ms. Van Galen. Het fregat heeft de afgelopen zes maanden deelgenomen aan operatie "Enduring Freedom" in de wateren rondom het Arabisch Schiereiland. Na afloop van de medaille-uitreiking keerde Hr.Ms. Van Galen terug in de Nieuwe Haven van Den Helder waar de bemanning werd opgewacht door vrienden en familieleden.

De ceremonie vond plaats in de hangaar van de Hr.Ms. Van Galen. Vice-admiraal Co Van der Aa en de commandant van de Hr.Ms. van Galen, kapitein-luitenant ter zee Iemke Kuijper, reikten de medailles uit. Vijf personen die de medaille al hadden, kregen een gesp uitgereikt. Als laatste kregen matroos1 Martine Leopold en matroos1 Robert-Jan van Weerd hun medaille opgespeld. Zij vergezelden de Commandant der Zeemacht en de commandant van de Van Galen tijdens de medaille-uitreiking.

Hr.Ms. Van Galen nam sinds 20 mei dit jaar deel aan de internationale strijd tegen het terrorisme. Haar hoofdtaken waren het identificeren, monitoren en controleren van de scheepvaart. De afgelopen maanden heeft Hr.Ms. van Galen ongeveer tweeduizend schepen ondervraagd en ruim dertig schepen onderzocht door middel van boardings". Hr.Ms. Van Galen is afgelost door het multipurpose-fregat Hr.Ms. Van Nes. Dit schip is op 28 oktober jongstleden vertrokken uit Den Helder. (Foto's: CAVDKM)

Foto: Uitreiking herinneringsmedaille Hr.Ms. Van Galen (CAVDKM) Binnenkomst Hr.Ms. Van Galen (CAVDKM)