Gemeente Sittard-Geleen


der gemeente Sittard-Geleen d.d. 19 november 2002
1. Beroepschriften Sanders te Holtum en Reinaerdts te Buchten, inzake planschadeverzoeken art. 49 WRO (weth. Paes). Beslissing:

1. De uitspraken van de rechtbank voor kennisgeving aangenomen;
2. De uitspraken van de rechtbank ter kennisname voorgelegd aan de raad met als gemeenteblad "Ingekomen stukken".
3. conform de beslissing van de rechtbank de reiskosten en het griffierecht,
resp. ¤ 10,72 en ¤ 102,10 aan aan de eiser vergoeden.
2. Reacties op het beleidsplan werk, zorg en inkomen 2003 (weth. Van Rijswijk).
Beslissing:

1. Akkoord met het commentaar op de reacties en de aanpassingen van het beleidsplan;

2. De brieven met het commentaar toegezonden aan de leden van de Commissies en de Raad;

3. Akkoord met aanpassingen Beleidsplan Werk, Zorg en Inkomen.
3. Antwoord op een brief van de heer Salden, Stadspartij Burgerbelangen Geleen inzake voorstel om ouderen kennis te laten maken met computers,Internet en e-mail (weth. Van Rijswijk). Beslissing: akkoord met bijgevoegd antwoordschrijven aan de Stadspartij Burgerbelangen Geleen.

4. Ingekomen brief van de gemeente Veendam inzake verzoek om motie bezuinigingen gesubsidieerde arbeid te ondersteunen (weth. Wagemans).
Beslissing: antwoordschrijven ter inzage gelegd voor de Raad.
5. Voortgangsrapport Herpositionering Bibliotheek Westelijke Mijnstreek (weth. Wagemans).
Beslissing:

1. De bijgevoegde voortgangsnotitie weergegeven in de bijlage I en bijlage II voor kennisgeving aangenomen;

2. Akkoord met de gekozen organisatievorm, met dien verstande dat het aantal bestuursleden vanuit de Stadsbibliotheek Sittard-Geleen-Born in alle redelijkheid opgetrokken kan worden naar 4;

3. De stuurgroep en het bestuur van de Stadsbibliotheek Sittard-Geleen-Born in overweging gegeven om ruimte te bieden gebruik te maken van de deskundigheid van de huidige bestuursleden;

4. Aan de zittingsduur van de bestuursleden een maximum gekoppeld van bv. 6 à 8 jaar.

5. Het college wenst de verhouding met het bestuur van de regionale bibliotheekorganisatie te zien als een opdrachtgever-opdrachtnemerrelatie. In dat bestuur dienen dan geen college- of raadsleden zitting te hebben.

6. Het college vraagt om beleid te ontwikkelen omtrent het niveau van de dienstverlening inzake de frontoffices, en dit ook te bezien in samenhang met wijkontwikkeling en het voorzieningenniveau.

6. Harmonisatie Subsidieverordeningen (2) (weth. Meekels). Beslissing:
Voor het jaar 2003 blijven de subsidiebedragen ten opzichte van 2002 ongewijzigd. In 2003 zal het proces van de harmonisatie definitief worden uitgewerkt ten behoeve van 2004 en verder. Een aangepast gemeenteblad terzake zal aan de raad worden aangeboden.

7. Instemmen met de Toekomstvisie Kasteel Limbricht e.o. en het plan om te komen tot een concrete invulling van de locatie (weth. Meekels).
Beslissing: de Toekomstvisie Kasteel Limbricht te onderschrijven en opdracht gegeven een en ander integraal uit te werken in een stuurgroep Kasteel Limbricht en ambtelijke werkgroep Kasteel Limbricht, waarin de diverse disciplines zijn vertegenwoordigd. Wethouder Meekels zal optreden als voorzitter van de stuurgroep en de heer J Miltenburg is trekker van de ambtelijke groep. Deze laatste zal een voorstel doen omtrent de bemensing van de werkgroep en de wijze waarop met alle belangen rekening worden gehouden (civieltechniek, monumentenzorg en cultuurhistorie). De werkgroep dient aan te geven of de geplande civieltechnische werken doorgang kunnen vinden.

8. Rapportage beleidsprioriteiten 2002 (weth. Meekels). Beslissing:

1. Akkoord met de rapportage beleidsprioriteiten 2002;
2. Rapportage toegezonden aan alle raadsleden en de rapportage geagendeerd in de Commissie MIW.
Wethouder Meekels wordt gemachtigd enige aanpassingen te laten doen.

9. Evenwichtig tarieven en belastingbeleid (weth. Meekels).
1. Akkoord met de nota tarieven en belastingbeleid.
2. Akkoord met de planning tot het doen van tariefvoorstellen voor de begroting 2003.
Wethouder Meekels wordt gemachtigd enige aanpassingen te laten doen.

10. Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Sittard-Geleen op het terrein van opleiding en ontwikkeling (weth. Meekels).
1. Voorgesteld te besluiten zoals in bijgaand conceptbesluit is aangegeven;

2. De commissie voor Georganiseerd Overleg schriftelijk geïnformeerd over de ingekomen LOGA-circulaire en het door u genomen besluit ten aanzien van scholing en employability.
11. Voortgang verbeterplan belastingen per 1 november 2002 (weth. Meewis-Stans).

1. Akkoord met bijgaande voortgangsrapportage verbeterplan belastingen per 1 november 2002;

2. Akkoord met het benutten van het restantkrediet Bezwaarschriften WOZ-beschikkingen 2001 t.b.v. het inlopen van de achterstanden van de afdeling Belastingen;

3. Akkoord met de inzet van eigen personeel via overwerk met volledige uitbetaling in plaats van compensatie in verlofuren;
4. De commissie PVV en MIW geïnformeerd over de Voortgangsrapportage Verbeterplan Belastingen en verzoeken akkoord met de aanwending van het restantkrediet bezwaarschriften WOZ.
12. Advies n.a.v. uitkomsten van het overleg met de Hermesgroep over aanpassingen in de voorgenomen dienstregelingwijzigingen (weth. Beslissing: kennisgenomen van de onderhandelingsresultaten met Hermes;

13. Realisatie draacirkel/opstelstrook t.b.v. busjes/taxi`s scholen Valkstraat te Sittard (weth. Meewis-Stans). Beslissing: akkoord met de realisatie van een opstelstrook, voorzien van een draaicirkel, aan de achterzijde van de Valkstraat voor de busjes en de taxi's, uitsluitend om de schoolkinderen te laten in- en uitstappen.

14. Voortgangsrapportage Verbeterplan Sociale Zaken per 1 november 2002 (weth. Meewis-Stans).
Beslissing:

1. Kennisgenomen van de inhoud van de rapportage;
2. De rapportage ter kennis gebracht van de commissie PVV.
15. Lijst uitnodigingen.
Beslissing: vastgesteld

16. Lijst van uitnodigingen Carnaval 2002/2003 d.d. 19 november 2002.