Gemeente Breda

Persberichten

20-11-2002

Bouw parkeergarage de Prins vertraagd door waterschade

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november jongstleden is een hoofdwaterleiding gesprongen op het bouwterrein van de in de aanbouw zijnde parkeergarage de Prins aan de Middellaan te Breda. Als gevolg daarvan hebben de parkeerniveaus -2 en -1 onder water gestaan en is een hoeveelheid zand mee naar binnen gespoeld. Het vaststellen van de schade en de opruimwerkzaamheden neemt geruime tijd in beslag. Daardoor komt de geplande opleverdatum -eind januari 2003- in het gedrang.

De aannemer -Bouwkombinatie Van der Linden Strukton VOF- heeft de gemeente Breda officieel in kennis gesteld van de ontstane situatie en vertraging aangekondigd onder afwijzing van aansprakelijkheid. Omdat de exacte schade nog niet bekend is en evenmin voorzien kan worden hoeveel vertraging de oplevering oploopt, wordt door de aannemer verruiming van de oplevertermijn met drie tot vier maanden gevraagd.

De vertraging van de oplevering houdt verband met de noodzakelijke droogtijd en met het herstel en/of vervanging van bouwkundige onderdelen, delen van de elektriciteitsinstallatie en de databekabeling.

Inmiddels is de schade door de aannemer aangemeld bij de betrokken verzekeraars en werden door het bedrijf op voorhand aansprakelijkheidsstellingen verzonden aan Brabant Water en Essent. Vooralsnog wacht de gemeente Breda de expertise rapporten van ingeschakelde deskundigen af. Naar aanleiding daarvan kan de omvang van vertragingsschade, inclusief tekorten in de exploitatiesfeer, worden beraamd.

Breda, 20 november 2002