Politie Zaanstreek-waterland

04-NOV-02
LOC: ZAANDAM, GOETHARTSTRAAT

Heroïnehandelaar aangehouden
Een 37-jarige man uit Zaandam werd op 14 november aangehouden, nadat er vijf en een halve kilo heroïne in zijn woning was aangetroffen. Naar aanleiding van een drugsonderzoek van het bureau verdovende middelen van de politie Zaanstreek Waterland werd de woning op 4 november doorzocht en de drugs aangetroffen. De verdachte was toen niet aanwezig. Hij heeft bekend, dat de drugs zijn eigendom waren. De man is inmiddels voorgeleid voor de officier van justitie en ingesloten in een huis van bewaring. Het onderzoek is gesloten en het proces-verbaal naar de officier van justitie gestuurd.


**
21:46 19-NOV-02
LOC: OOSTZAAN, DE HEUL

Partij vuurwerk in beslag genomen
De afgelopen avond werd een partij van 1332 kg vuurwerk in beslaggenomen. Na binnengekomen informatie trof de politie de partij aan in een schuur van een 44-jarige man uit Oostzaan. De partij bevatte onder andere een groot aantal Chinese rollen en zware vuurpijlen. De politie controleert streng op de opslag van vuurwerk bij de legale handel. Informatie over illegale opslag of handel resulteert vrijwel altijd in onmiddellijke actie. Tegen de Oostzaner zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


**

01:06 20-NOV-02
LOC: JISP, WOLFFSMOLEN

TV kwijt na geluidsoverlast
De TV van een 23-jarige man uit Jisp werd de afgelopen nacht in beslaggenomen. De man was al vaker gewaarschuwd voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Dit maal stond zijn TV weer zo hard, dat omwonenden daar hinder van ondervonden. Dat had inbeslagname tot gevolg. Tegen de man zal tevens een proces-verbaal worden opgemaakt.


**
04:52 20-NOV-02
LOC: ZAANDAM, THORBECKEPLEIN

Kassa gestolen na ingooien ruit
Omstreeks vijf uur afgelopen nacht heeft men een trottoirtegel door een ruit van een pizzeria gegooid. Vervolgens heeft men de kassa gestolen. Dat zal de inbrekers geen voordeel opleveren, want de kassa was leeg.


**
06:43 20-NOV-02
LOC: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG

Grote partij gereedschap gestolen
Bij een wegenbouwbedrijf werd de afgelopen avond of nacht een grote partij gereedschap gestolen. Men kwam bij het bedrijf binnen door eerst met vermoedelijk een slijptol het slot van het hek van het bedrijfsterrein door te slijpen. Vervolgens forceerde men een deur in een roldeur en een deur naar een magazijn. Het is nog niet precies bekend wat er is ontvreemd, maar in ieder geval betreft het gereedschapwagens met gereedschap en elektrisch handgereedschap.
**

07:37 20-NOV-02
LOC: ZAANDAM, KRAAKSTRAAT

Inbraak woning
Tijdens afwezigheid van de bewoner werd gisterenavond of nacht ingebroken in zijn woning. Men trachtte eerst een raam aan de voorzijde open te breken, maar toen dit niet lukte brak men een raam open aan de achterkant. Uit de woning werd een horloge, een gouden herenarmband en geld gestolen. De gloednieuwe stereotoren liet men staan.


**
08:06 20-NOV-02
LOC: ZAANDAM, DE WEER

Diefstal uit school mislukt
In de afgelopen nacht gooide men een raam in van een klaslokaal van een school. Men klom het lokaal binnen en wilde vermoedelijk de daar aanwezige computers stelen. Dat lukte niet, omdat deze aan de tafels waren vastgemaakt. Men is zonder buit weer vertrokken.


**
09:00 20-NOV-02
LOC: PURMEREND

16 bromfietsers in de fout
Tijdens een bromfietscontrole kregen 13 bestuurders een proces-verbaal omdat hun bromfiets was opgevoerd. Eén bestuurder werd voor de derde keer voor dit feit gepakt. Zijn bromfiets werd in beslaggenomen. Tevens bekeurde de politie een bestuurder voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en een ander voor het rijden zonder helm. De controle werd tussen 07.30 en 08.45 uur gehouden in het centrum van Purmerend. De politie krijgt in deze omgeving veel klachten over bromfietsen. Er werden vier politiemotorrijders en 10 andere politiemensen ingezet. In totaal controleerde men 31 bromfietsen. De controles vinden wekelijks plaats en zijn vorige week begonnen.


**
11:00 20-NOV-02
LOC: ZAANDAM, D DONIASTRAAT

Hennepplantage ontmanteld
Naar aanleiding van klachten en informatie uit de buurt is de politie hedenochtend een woning binnen gegaan. Daar werd een volledig in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen van ongeveer 254 planten. Er waren geen personen aanwezig. De planten en apparatuur werden vernietigd. De schade aan de woning is zo groot, dat deze niet meer voor bewoning geschikt is. Er wordt onderzocht wie de eigenaar van de plantage is.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-201102

13:15-15:15 19-NOV-02
ZAANDAM, DE WATERING
15:30-16:30 19-NOV-02
OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Geen autogordel
Op de Watering in Zaandam en de Kerkstraat in Oostzaan hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdagmiddag een gordelcontrole. In Zaandam reden veertien mensen zonder gordel en in Oostzaan zaten tien mensen "los" in de auto. In totaal werden 35 boetes uitgedeeld. De overige elf bestuurders ontvingen een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid (50 km per uur).

08:00-10:25 19-NOV-02
DEN ILP

Snelheidscontrole Den Ilp
Een snelheidscontrole in Den Ilp leverde dinsdagochtend een overtredingspercentage van ruim negen procent op. In de maanden oktober en november zijn in totaal zeven controles gehouden op het 50-km-traject tussen Purmerland en Landsmeer. De hoogst snelheid die in die periode gemeten werd, bedroeg 103 km per uur; meer dan twee keer zo hard als is toegestaan. In de eerste week van oktober was het percentage snelheidsovertredingen erg hoog, namelijk 22%. In de weken daarna daalde het aantal hardrijders tot gemiddeld negen procent. De komende tijd zullen opnieuw verschillende snelheidscontroles plaatsvinden. Doel is een verdere afname van het aantal hardrijders en daarmee de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers te verhogen.

18:50-20:50 19-NOV-02
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Vijftig km per uur te hard op de N247
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Broek in Waterland werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 133 km per uur, ruim vijftig km per uur te hard. Het totaal aantal hardrijders bedroeg twaalf procent van alle bestuurders. Een snelheidscontrole die 's middags tussen kwart over twee en halfvier op dezelfde weg werd gehouden, leverde een overschrijdingspercentage van slechts drie procent op. De uitschieter was een snelheid van 103 km per uur.

07:30-12:00 20-NOV-02
WORMERVEER, PROV WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)

Bijna zestig km per uur te hard
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 158 km per uur. Van alle weggebruikers hield ruim vier procent zicht niet aan de toegestane snelheid van 100 km per uur.


---