BACKSTREAM

BackStream bouwt nieuwsdienst voor FactLANE


- BackStream helpt uitgevers hun Return On Content te verhogen -
20 november 2002- BackStream, the digital delivery company, heeft een nieuwsdienst gebouwd voor FactLANE, onderdeel van PCM Uitgevers. Met deze nieuwsdienst kan FactLANE haar klanten op basis van een profiel redactionele kopij leveren op maat en het gebruik in rekening brengen. Content leveranciers zijn onder anderen de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Algemeen Dagblad en Het Parool.

Met de komst van het Internet dachten uitgevers een nieuwe bron van digitale inkomsten te hebben gevonden. Dat viel tegen; klanten bleken niet bereid te betalen voor digitale content. Dat lijkt echter te veranderen; klanten komen er achter dat goede content geld kost en zijn bereid daarvoor te betalen. Zo moet voor artikelen uit het archief van de Trouw en de Volkskrant tegenwoordig betaald worden. Volgens onderzoeksbureau Jupiter MediaMatrix zal in 2006 5 miljard euros in Europa worden uitgegeven aan digitale content.

'Dankzij onze oplossingen kunnen uitgevers meer doen met wat ze al hebben zonder te hoeven investeren in dure technologie' stelt Willem-Jan Schutte oprichter en CEO van BackStream. 'Wij helpen bedrijven hun Return on Content te verhogen door content gebruik af te rekenen'.

Maandelijks gaan al meer dan honderd duizend berichten door de nieuwsdienst die BackStream voor FactLANE gebouwd heeft. Door het gebruik van innovatieve classificatie software van Irion wordt alleen die content geleverd waarvoor de klant interesse aangegeven heeft.

'Het content distributie platform van BackStream stelt ons in staat om onze klanten te voorzien van de informatie die ze op dat moment willen' stelt Rob Veneboer, algemeen directeur van FactLANE. 'Daarnaast levert het platform de informatie die we nodig hebben om gebruik te factureren.'

Meer informatie:
Alexander Loudon via 020 386 83 65 of
alexander.loudon@backstream.com

20 nov 02 16:05