Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 20-11-2002 Persbericht district Land van Cuijk

SNELHEIDSCONTROLE, Landhorst/Escharen

De politie hield dinsdagmiddag een snelheidscontrole op de Grote Baan te Landhorst en de Vegetasscheweg te Escharen. In totaal werden 73 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

Op woensdag controleerde de politie op de Gemertseweg te Oploo. In totaal werden 10 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

DIEFSTAL AUTO`s , Cuijk/Boxmeer

Onbekenden namen dinsdag vanaf de Wegedoorn in Cuijk een rode Volkswagen Golf weg met het kenteken DN-DB-92. Diezelfde dag werd vanaf de Wegedoorn ook een blauwe Mazda 323 gestolen. Deze auto had het kenteken RT-22-ND. Vanaf de Koorstraat in Boxmeer werd woensdagochtend een bedrijfsauto gestolen. Het ging om een rode Chevrolet met het kenteken VD-XH-19.

HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD, Wanrooij

De politie heeft in twee woningen aan De Peppels in Wanrooij hennepkwekerijen ontmanteld. In totaal werden ruim 470 planten aangetroffen. Ook bleek er geknoeid te zijn met de elektriciteitsmeters. Tegen de bewoners van de twee panden, een 43-jarige man en een 25-jarige man, is proces-verbaal opgemaakt.

CONTROLE WAPENS OORLOGSMUSEUM, Overloon.

De politie heeft maandag 18 november een routinecontrole gehouden bij het Oorlogs en Verzetmuseum te Overloon. In totaal werden 393 vuurwapens gecontroleerd. Alle wapens waren legaal en behalve een paar kleine administratieve zaken, was alles in orde. Overigens is een dergelijke controle gebruikelijk. De politie controleert met enige regelmaat de houders van legale vuurwapens.

KEUKENBRAND ONTSTAAN DOOR KORTSLUITING, Grave

Op maandag 11 november woedde er een keukenbrand in een flatwoning aan de Reigershorst te Grave. Na onderzoek van de technische recherche is nu komen vast te staan dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting in de motor van de koelkast in de keuken. Door de kortsluiting brandde eveneens een gasslang door, waardoor een gaslek ontstond. Een buurtbewoner merkte destijds de brand op, medebewoners van de flat konden de 48-jarige bewoner uit huis halen.