Isotis

Aandeelhouders Modex geven het groene licht voor fusie met IsoTis N.V. Voorgenomen fusie met Modex S.A. zal resulteren in de meest toonaangevende beursgenoteerde Europese biochirurgie-onderneming

Bilthoven, 20 november, 2002 - De biomedische onderneming IsoTis N.V. (Euronext Amsterdam: ISO), maakt bekend dat op de vandaag in Lausanne, Zwitserland, gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Modex S.A. met een gekwalificeerde meerderheid van stemmen het voorstel tot kapitaalsuitbreiding voor uitgifte van nieuwe aandelen Modex is goedgekeurd. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor een fusie tussen IsoTis en Modex. Door het combineren van IsoTis' historische kracht in research en development en GMP gecertificeerde productie met Modex' sterke expertise in klinische ontwikkeling en marketing ontstaat de meest toonaangevende beursgenoteerde Europese biochirurgische onderneming.

Pieter Wolters, CFO en interim Chief Executive Officer van IsoTis: "De positieve uitkomst van de Modex aandeelhoudersvergadering brengt de fusie tussen IsoTis en Modex een belangrijke stap dichterbij. Met de toegenomen omvang, sterke kaspositie en een portfolio met verscheidene producten die reeds op de markt zijn, wordt een marktleider gecreëerd met een verbeterd risico-opbrengsten profiel. Het IsoTis' team kijkt er naar uit om de gesprekken met Modex te intensiveren en, zodra het bod gestand wordt gedaan, het potentieel van de fusie waar te maken."

De fusie tussen de beide ondernemingen is gestructureerd als een openbaar bod in aandelen door Modex op alle uitstaande aandelen IsoTis. De belangrijkste voorwaarde om het Bod gestand te doen is dat een zodanig aantal aandelen wordt aangeboden dat dit op de sluitingsdatum, 2 december 2002 (tenzij verlengd), ten minste 75 procent van alle uitstaande aandelen IsoTis vertegenwoordigt. Het Bod houdt in dat aandeelhouders van IsoTis voor elk aandeel IsoTis 1,4 aandelen Modex zullen ontvangen.

De aandeelhouders Modex hebben ook de benoeming van de leden van de Board of Directors goedgekeurd (Aart Brouwer, Henjo Hielkema en Rob Zegelaar als nieuwe leden, naast Patrick Aebischer en Jacques Essinger (CEO) als bestaande leden). Daarnaast hebben de aandeelhouders de naamsverandering van Modex S.A. naar IsoTis S.A. goedgekeurd. Beiden zijn onder voorbehoud van gestanddoening van het bod.

Op 22 november 2002, om 11:00 uur, zal IsoTis een informatieve buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders houden in Bilthoven.

Meer informatie over de fusie, zoals het persbericht van Modex over de uitkomst van de BAVA, eerdere persberichten, veel gestelde vragen, presentaties en het biedingsbericht, tevens prospectus, kunt u vinden op http://merger.isots.com. Op dit moment kunt een vraag en antwoord sessie met betrekking tot de fusie vinden op www.iex.nl onder "community call".

IsoTis N.V.
IsoTis, gevestigd in Bilthoven en opgericht in 1996, is een biomedische onderneming die zich ten doel heeft gesteld de kwaliteit van het menselijk leven te verbeteren door te voorzien in de vraag naar weefsel- en orgaanvervanging met behulp van hybride technologieën op basis van materiaaltechnologie, tissue engineering en biotechnologie. IsoTis wil uitgroeien tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van vervangingsgeneeskunde door voortdurende innovatie, een doelgerichte commercialisering en een leidende positie als het gaat om intellectueel eigendom. Sinds de oprichting van de onderneming in 1996 heeft IsoTis een totaal aandelenkapitaal van ongeveer EUR 106 miljoen aangetrokken. IsoTis is genoteerd aan Euronext (Amsterdam) en wordt verhandeld onder het symbool ISO.

IsoTis heeft momenteel 128 medewerkers in dienst. In aanvulling op de eigen wetenschappelijke teams heeft IsoTis overeenkomsten gesloten met vooraanstaande academische en klinische instellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschappen en tissue engineering, zoals MIT (Cambridge, VS), Tsinghua University (China), en de academische ziekenhuizen van Leiden, Maastricht, Twente en Utrecht.

Voor informatie:
IsoTis N.V.
Hans Herklots
Media & investor relations
Tel: +31(0) 30 229 5 271
Cell: +31 (0) 629 550 140
Fax: +31(0) 30 228 0 255
E-mail: investor.relations@isotis.com