Ingezonden persbericht

Progress Software, een business unit van Progress Software Corporation en een toonaangevend leverancier van technologie voor de ontwikkeling van businesstoepassingen, kondigde vandaag aan ondersteuning te bieden voor de structuur van Microsoft® .NET.

Progress-partner Epicor Software brengt zijn 6.000 productieklanten al over naar het gemengde platform (zie persbericht in bijlage).

Voor meer informatie vindt u hieronder het volledige persbericht.

Met vriendelijke groeten,

Hilde

Progress kondigt OpenEdge-ondersteuning voor .NET aan

Ontwikkelaars en gebruikers zullen voordeel halen uit de kracht en het snelle ROI van het OpenEdge"-platform met rechtlijnige .NETintegratie

Capelle aan den IJssel, 20 november 2002 - The Progress Company, een business unit van Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) en een toonaangevend leverancier van technologie voor de ontwikkeling van businesstoepassingen, kondigde vandaag aan ondersteuning te bieden voor het framework van Microsoft® .NET, de volgende mijlpaal in het Progress® OpenEdge"-platform voor servicegerichte architectuur (Service Oriented Architecture, SOA) (zie persbericht op http://www.progress.com/releases/2002/060302.htm). Hierdoor kunnen ontwikkelaars voordeel halen uit de krachtige technologie voor bedrijfsprocessen van het OpenEdge"-platform, terwijl ze een snelle en eenvoudige integratie met het .NET-framework bieden. Progresspartner Epicor Software brengt zijn 6.000 productieklanten al over naar het gemengde platform (zie persbericht bijlage).

De integratie van .NET in het OpenEdge platform biedt het beste van twee werelden voor applicatie-ontwikkelaars en eindgebruikers, zegt Peter Jansen, Managing Director van Progress Software Nederland. Progress-ontwikkelaars kunnen hun domeinexpertise, uitgedrukt in de OpenEdge business logica, opwaarderen met de toonaangevende User Interface, en via een vertrouwde interface krijgen eindgebruikers toegang tot de vele krachtige, unieke, op Progress gebaseerde toepassingen.

Deze stap is de eerste van een reeks initiatieven om ontwikkelaars te helpen optimaal gebruik te maken van de .NET User Interface met degelijke, op Progress gebaseerde businesslogica en de Progress RDBMS. Door een nauwere band te smeden tussen OpenEdge en .NET, creëert the Progress Company de mogelijkheid om de uiterst productieve ontwikkelomgeving voor bedrijfsprocessen te combineren met Visual Studio, het ontwikkelinstrument van Microsoft. Bovendien zal de Progress RDBMS beschikbaar zijn voor .NET-toepassingen via een lokale .NET Data Provider, die ervoor zorgt dat de integratie snel en gemakkelijk verloopt. The Progress Company is ook van plan een reeks Visual Studio add-ins te introduceren die in 2003 een snellere en eenvoudigere ontwikkeling van het bedrijfsproces mogelijk zullen maken.

In de huidige economisch uitdagende omgeving zijn klanten steeds op zoek naar manieren om optimaal gebruik te maken van de beste beschikbare technologie zonder de implementatiekosten te verhogen," zegt Michele Rosen, research manager for business process automation and deployment software van IDC. "Door integratie aan te bieden met de .NET cliënt, biedt het Progress OpenEdge-platform ontwikkelaars meer opties voor de ontwikkeling van robuuste bedrijfstoepassingen.

Empowerment en Dynamics" om Progress-klanten voor te bereiden op de Flexible Client Interface Progress Dynamics, het framework voor snelle levering van bedrijfstoepassingen, zal ondersteuning introduceren voor het ontwikkelen, configureren en uitrollen van Visual Studio .NET clients. Deze extensie van Progress Dynamics zal Progress-klanten de mogelijkheid bieden om probleemloos over te schakelen naar andere client types al naar gelang hun specifieke behoeften. Het Progress Empowerment programma werd in 2001 opgestart om ontwikkelaars van Progress-toepassingen ertoe aan te zetten hun toepassingen te herschrijven, zodat ze voordeel konden halen uit Dynamics, en het werd uitgebreid om wereldwijde dekking te bieden (zie berichten op http://www.progress.com/releases/2001/073001.htm en http://www.progress.com/releases/2002/061802.htm).

Dynamics beschikt al over het unieke vermogen om een grafische of een op een browser gebaseerde cliënt te genereren vanuit een enkele bron, zegt Peter Sliwkowski, vice president of products van the Progress Company. Ons Empowerment-programma werd opgestart om onze partners te helpen hun toepassingen te herschrijven door gebruik te maken van Dynamics om een servicegerichte architectuur (Service Oriented Architecture, SOA) te bereiken. De SOA, op haar beurt, bereidt pakketten voor om Webservice-modules aan te bieden die door .NET-cliënten kunnen worden opgewaardeerd. Door .NET-cliënten toe te voegen, verhogen we het vermogen van onze partners aanzienlijk om een eenmalige ontwikkeling overal in te zetten.

Over The Progress Company
The Progress Company is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector. Onder zijn partners telt The Progress Company meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 50.000 organisaties in meer dan 120 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. The Progress Company, een werkmaatschappij van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com .