GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 20 november 2002 17:31
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks blij verrast door steun LPF

(20 november 2002)

Bij de behandeling van de begroting EZ heeft Ferry Hoogendijk gisteravond steun toegezegd aan het verzoek van GroenLinks en PvdA voor een minder krap begrotingsbeleid. Daarmee is een kamermeerderheid binnen handbereik.

Een motie met het verzoek aan de regering het financieringstekort minder snel terug te dringen en daarmee middelen vrij te maken voor onderwijs, zorg, veiligheid en innovatie hebben Vendrik (GroenLinks) en Crone (PvdA) eerder bij de Financiële Beschouwingen ingediend. Ferry Hoogendijk hield gisteren een warm pleidooi voor extra investeringen om zo te voorkomen dat de economische neergang nog verder wordt verscherpt. Op de vraag van Kees Vendrik waarom zijn partij dan niet de motie Vendrik-Crone bij de Financiële Beschouwingen niet heeft gesteund nodigde Hoogendijk hem uit de motie alsnog in te dienen. Dat zal Kees Vendrik vanavond samen met Tineke Netelenbos van de PvdA doen.

De motie luidt als volgt:

De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
overwegende, dat het niveau van uitgaven aan onderwijs, zorg, veiligheid en innovatie in Nederland steeds verder gaat achterlopen bij het niveau in andere ontwikkelde landen; overwegende, dat daarmee de economische ontwikkeling en de kwaliteit van de samenleving worden geschaad; overwegende, dat conform Europees beleid ten aanzien van het Stabiliteitspact, zoals ook ondersteund door de president van de ECB, pro-cyclisch beleid niet wenselijk is omdat het snel economisch herstel in de weg staat, verzoekt het kabinet het financieringstekort minder snel terug te dringen en daarmee middelen vrij te maken voor onderwijs, zorg, veiligheid en innovatie en gaat over tot de orde van de dag.

Vendrik
Netelenbos


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -