ICT Automatisering NV


---
Pagina's: 2

PERSBERICHT

Barendrecht, 20 november 2002

REORGANISATIE ICT OP KOERS

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft in het derde kwartaal conform verwachting gepresteerd. Tevens zijn inmiddels belangrijke stappen gezet in de bij de halfjaarcijfers aangekondigde reorganisatie. Zoals ICT bij de halfjaarcijfers heeft aangekondigd, laat het tweede halfjaar van 2002 een positieve trend zien ten opzichte van het eerste halfjaar van 2002. Het economische klimaat blijft echter onverminderd zwak, waarbij het voorzichtige herstel op een aantal markten zich in een lager tempo voortzet dan verwacht. De directie van ICT stelt op basis hiervan haar uitgesproken verwachting voor het gehele jaar 2002 van een nettowinst van ten minste EUR 3,5 miljoen, beperkt bij naar de bandbreedte EUR 3,0 miljoen tot EUR 3,5 miljoen.

Het zwakke economische klimaat zorgt voor een voortdurende druk op investeringsbudgetten van de afnemers van ICT. Het vierde kwartaal wordt door afnemers onder de huidige moeilijke marktomstandigheden aangegrepen om de eigen begroting, door inkrimping van budgetten, sluitend te krijgen. Hierdoor is ICT minder in staat om te profiteren van het traditioneel sterke vierde kwartaal. ICT heeft haar stringente kostenbewaking ook in het tweede halfjaar conform planning voortgezet. Onderdeel hiervan was het personeelsbestand kritisch afzetten tegen de marktpositie en het verwachte herstel en potentieel van deze markten. Als gevolg hiervan zullen naar verwachting circa 60 professionals per jaareinde 2002 zijn afgevloeid en zal het totale personeelsbestand van ICT 860 professionals bedragen. Inmiddels is met het merendeel van het betrokken personeel overeenstemming bereikt. De reorganisatie zal niet van invloed zijn op het resultaat van 2002.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vijf vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Almere, en Groningen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000, Website: www.ict.nl