Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 20-11-2002 Persbericht district De Leijgraaf

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING, Uden

Een 82-jarige fietser uit Uden heeft dinsdagmiddag diverse botbreuken opgelopen bij een aanrijding op de kruising
Voortweg/Looweg/Nistelrodeseweg in zijn woonplaats. De Udenaar reed over de Voortweg komende uit de richting van de Slabroekseweg. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 44-jarige automobilist uit Veghel. De 82-jarige Udenaar is opgenomen in het ziekenhuis.

SNELHEIDSCONTROLE, Veghel

Tijdens een snelheidscontrole op de N.C.B.-laan in Veghel zijn 128 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.

Bij een controle die dag op N324 in Schaijk zijn 5 automobilisten bekeurd. De hoogste gemeten snelheid was 112 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

VERDACHTE AFSTEKEN VUURWERK AANGEHOUDEN, Veghel

De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige inwoner van Veghel aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Tijdens de surveillance op het Stadhuisplein te Veghel, zagen agenten drie jongens uit Veghel lopen. Even later hoorde zij een knal, die kwam uit de richting van de jongens. Één van de drie jongens, eveneens een 14-jarige inwoner van Veghel, werd aangehouden, maar hij gaf aan dat hij geen vuurwerk afgestoken had. Volgens hem had één van de andere jongens dat gedaan. De politie verzocht de mogelijke verdachte, eveneens een 14-jarige inwoner van veghel, die avond naar het bureau te komen. Op het bureau bekende hij dat hij vuurwerk afgestoken had. Voor een alternatieve straf wordt hij verwezen naar Buro Halt.

MAN MISHANDELD ZIJN ECHTGENOTE, Odiliapeel

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 40-jarige inwoner van Odiliapeel aangehouden in zijn woning. Zijn echtgenote, een 37-jarige inwoonster van Odiliapeel wordt al meerdere jaren mishandeld door haar man. Deze nacht was zij wederom door hem mishandeld. Ze deed aangifte bij de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten. DIEFSTAL AUTO, Uden

Vanaf de Pastoor Spieringsstraat in Uden namen onbkenden woensdagochtend een witte Toyota, type Hi-Ace weg. De auto had het kenteken VH-VV-28.