Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 20-11-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN DIEFSTAL BROMFIETS AANGEHOUDEN `s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdagmiddag twee Bosschenaren (13 en 14 jaar oud) aangehouden aan de Koenendelseweg in hun woonplaats. Een politieagent, belast met de surveillance op de motor, zag op de Oude Vlijmenseweg in `s-Hertogenbosch beide verdachten zonder helm rijden op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. De motoragent gaf de bromfietsers meerdere malen een stopteken, maar de verdachten negeerden dit. Na een korte achtervolging konden de jongens in het park aan de Koenendelseweg aangehouden worden. Na onderzoek bleek de bromfiets eerder deze week gestolen te zijn vanaf de Visstraat in `s-Hertogenbosch. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZOON BEDREIGT EN MISHANDELT MOEDER, Vlijmen

De politie heeft dinsdagavond een 21-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden in zijn woning. De man had zojuist in zijn ouderlijke woning een deur, een spiegel en een mobiele telefoon vernield. Vervolgens had hij zijn moeder bedreigd en gesneden met een mes. De verdachte is door de gewaarschuwde politie aangehouden en inverzekering gesteld.

MAN MISHANDELD EN BEDREIGD ZIJN VROUW, Drunen

Een 22-jarige inwoonster van Drunen heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door haar man. De man, een 27-jarige inwoner van Drunen is door de politie in zijn woning aangehouden. Hij zou zijn vrouw die middag diverse klappen op het hoofd gegeven hebben en haar hebben bedreigd. De verdachte is inverzekering gesteld.

MEISJE RAAKT GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL, BROMFIETSER RIJDT DOOR, `s-Hertogenbosch

Een 5-jarige inwoonster van `s-Hertogenbosch is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Mgr. Diepenstraat in haar woonplaats. Het meisje kwam die middag samen met haar moeder en broertje uit school. Toen ze het fietspad aan de Mgr. Diepenstraat over stak, werd ze aangereden door een vermoedelijk 17-jarige bromfietser uit `s-Hertogenbosch. Het meisje raakte daardoor gewond aan haar linker oor en moest hiervoor behandeld worden in het ziekenhuis. De bromfietser is na de aanrijding doorgereden in de richting van de Ophoviuslaan. De politie onderzoekt de zaak.

VERLICHTINGSCONTROLE, Rosmalen

Tijdens een verlichtingscontrole in het gebied Rosmalen Noord (Tivoliweg, Proosdijstraat, Hoff van Hollantlaan, Deken van Roestellaan) zijn dinsdagavond in totaal 23 bestuurders bekeurd. 20 fietsers kregen een boete voor het fietsen zonder licht. Één snorfietser reed zonder oranjeplaatje en twee automobilisten voerden mistlichten aan de voorkant. Ook deze bestuurders kregen een boete.